Forum avocaţi > Divort

Partaj după divorț

09-03-2019
Vizitator
Buna ziua, as avea și eu câteva întrebări, mama mea a divorțat în urma unei tentative de omor asupra ei de către fostul soț și ulterior alte bătăi după ordinele de restricție avute . Omul asta (tata) a fost întreținut 20 de ani de către noi și mama deoarece nu a mai muncit, a încercat dar din cauza băuturii era dat afară. 2-3 pachete de țigări trebuia sa ii asigure pe zi plus mâncare bună iar în gospodărie nu era în stare datorita tot a băuturii, alcoolic. A fost internat 1 săptămâna la Săpoca la dezalcoolizare după primul ordin. A încălcat primul ordin întoarcându-se acasă deoarece a crezut că își continuă cu omorul. Dosarele din păcate nu sunt judecate corect la judecătoria Pătârlagele este vorba despre mită... adică chiar daca nu a făcut nimic trebuie să împartă totul, penalul se tot amână poate... poate îl iartă....ce mă puteți sfătui să facem?

Și aș avea și pentru mine personal întrebare as vrea și eu să divorțez din cauza faptului că soțul obișnuiește să mă jignească și să aibă impresia că dacă este preot va avea multă lume alături și va câștiga tot. Cum mă sfătuiți să fac? Mă deranjează că el fără să văd da familiei (mama și sora căsătorită și mai nou și soțului ei) bani insa eu aflu deoarece nu știu să se ferească iar noi avem un copil de 2 ani și casa in construcție, împrumuturi și venituri mici și nu este cazul sa le ajute deloc!
Mulțumesc anticipat din suflet!
O zi frumoasă și ușoară!
Răspunde
 09-03-2019
Vizitator
Ana a scris pe 09-03-2019:
Dosarele din păcate nu sunt judecate corect la judecătoria Pătârlagele este vorba despre mită... adică chiar daca nu a făcut nimic trebuie să împartă totul, penalul se tot amână poate... poate îl iartă....ce mă puteți sfătui să facem?

Nu este vorba despre nicio mita doamna, sunteti in eroare. Asa e legea, la partaj se impart bunurile de regula 50-50, chiar si in situatia in care unul dintre soti nu a facut nimic, iar judecatorii nu au ce sa faca decat sa aplice legea fie ca va convine dvs fie ca nu.
Și aș avea și pentru mine personal întrebare as vrea și eu să divorțez din cauza faptului că soțul obișnuiește să mă jignească și să aibă impresia că dacă este preot va avea multă lume alături și va câștiga tot. Cum mă sfătuiți să fac? Mă deranjează că el fără să văd da familiei (mama și sora căsătorită și mai nou și soțului ei) bani insa eu aflu deoarece nu știu să se ferească iar noi avem un copil de 2 ani și casa in construcție, împrumuturi și venituri mici și nu este cazul sa le ajute deloc!
O zi frumoasă și ușoară!

In primul rand la ce va referiti cand spuneti ca va castiga tot? Daca e vorba iar despre bani si bunuri acestea se vor imparti egal, conform legislatiei civile si a regimului comunitatii legale pe care il aveti cu sotul dvs. Chiar daca sotul dvs este preot in fata instantei va fi tratat ca oricare alta persoana.
In mod normal nu ar trebui in mod normal sa discutam aspecte de moralitate, dar puneti-va in locul sotului dvs. Daca ar fi vorba de familia dvs. ati vedea situatia la fel? Ati refuza sa va ajutati cu bani familia dvs. mama, sora etc., chiar cu toate lipsurile pe care sustineti ca le aveti. Va rog sa va raspundeti la aceasta intrebare sincer si sa procesati situatia 'la rece'.
Numai bine!
Răspunde
 10-03-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, as avea și eu câteva întrebări, mama mea a divorțat în urma unei tentative de omor asupra ei de către fostul soț și ulterior alte bătăi după ordinele de restricție avute . Omul asta (tata) a fost întreținut 20 de ani de către noi și mama deoarece nu a mai muncit, a încercat dar din cauza băuturii era dat afară. 2-3 pachete de țigări trebuia sa ii asigure pe zi plus mâncare bună iar în gospodărie nu era în stare datorita tot a băuturii, alcoolic. A fost internat 1 săptămâna la Săpoca la dezalcoolizare după primul ordin. A încălcat primul ordin întoarcându-se acasă deoarece a crezut că își continuă cu omorul. Dosarele din păcate nu sunt judecate corect la judecătoria Pătârlagele este vorba despre mită... adică chiar daca nu a făcut nimic trebuie să împartă totul, penalul se tot amână poate... poate îl iartă....ce mă puteți sfătui să facem?

O zi frumoasă și ușoară!

Buna ziua,
- pentru mama dvs. : trebuie sa stiti ca legea prezuma o contributie egala a sotilor la dobandirea bunurilor in timpul casatoriei (daca nu exista un acord prenuptial incheiat anterior casatoriei) . Cel ce solicita o cota mai mare trebuie sa o dovedeasca. Deci, nu cred ca este vorba de o coruptie a judecatorilor de la judecatoria Patarlagele, cat mai ales de o aparare insuficienta sau o neputinta a dovedirii faptului ca mama detine o cota majorata.
- pentru dvs. : faceti confuzie intre divort si partaj! sunt doua lucruri diferite si doua dosare diferite. Prima data depuneti actiunea de divort, apoi dupa pronuntarea acesteia depuneti actiunea de partaj. Cererile se judeca in functie de probele ce se administreaza in cursul procesului si nu dupa ”lumea de alaturi” . Nu are relevanta pentru instanta civila faptul ca sotul este preot. Acest lucru are influenta numai in dreptul canonic. Cu un avocat alaturi veti putea obtine in mod corect tot ceea ce prevede legea.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.