Ramona a scris pe 15-03-2019: Buna seara a-si vrea sa stiu cum pot si eu sa divortez in Romania daca eu locuiesc in Italia de 15 anni ,avem 3 copii ampreuna si nu ne mai intelegem pot sa divortez, in Romania daca locuiesc in Italia ?cam cit ma costa tot divortul cu avocat sa ma represinte acasa ,ca eu sa nu vin deloc ptr.ca lucrez..Sintem amandoi de comun acord sa divietando. Multumesc Da, puteti divorta in Romania, iar daca ultimul domiciliu comun al sotilor este in Italia, competenta de solutionare a actiunii revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti sau sotii pot alege, de comun acord, desfacerea casatoriei de catre orice instanta din tara. Daca sotul se afla in tara, atunci competenta revine instantei ultimului domiciliu comun sau in caz ca niciunul din soti nu mai locuieste la acea adresa, actiunea se va depune la instanta pe a carei raza teritoriala domiciliaza paratul. Daca nu va puteti prezenta, va trebui sa mandatati avocatul sau o alta persoana printr-o procura speciala, sa va reprezinte in fata instantei. Onorariul variaza, in functie de dificultatea spetei si de experienta profesionala a avocatului. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|