Forum avocaţi > Divort

Divort cu domicilio in Romania dar locuim in italia

15-03-2019
Vizitator
Buna seara a-si vrea sa stiu cum pot si eu sa divortez in Romania daca eu locuiesc in Italia de 15 anni ,avem 3 copii ampreuna si nu ne mai intelegem pot sa divortez, in Romania daca locuiesc in Italia ?cam cit ma costa tot divortul cu avocat sa ma represinte acasa ,ca eu sa nu vin deloc ptr.ca lucrez..Sintem amandoi de comun acord sa divietando. Multumesc
Răspunde
 15-03-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ramona a scris pe 15-03-2019:
Buna seara a-si vrea sa stiu cum pot si eu sa divortez in Romania daca eu locuiesc in Italia de 15 anni ,avem 3 copii ampreuna si nu ne mai intelegem pot sa divortez, in Romania daca locuiesc in Italia ?cam cit ma costa tot divortul cu avocat sa ma represinte acasa ,ca eu sa nu vin deloc ptr.ca lucrez..Sintem amandoi de comun acord sa divietando. Multumesc
Da, puteti divorta in Romania, iar daca ultimul domiciliu comun al sotilor este in Italia, competenta de solutionare a actiunii revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti sau sotii pot alege, de comun acord, desfacerea casatoriei de catre orice instanta din tara. Daca sotul se afla in tara, atunci competenta revine instantei ultimului domiciliu comun sau in caz ca niciunul din soti nu mai locuieste la acea adresa, actiunea se va depune la instanta pe a carei raza teritoriala domiciliaza paratul. Daca nu va puteti prezenta, va trebui sa mandatati avocatul sau o alta persoana printr-o procura speciala, sa va reprezinte in fata instantei. Onorariul variaza, in functie de dificultatea spetei si de experienta profesionala a avocatului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2019
Vizitator
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra foarte bine esplicat si detaliat ,vreau sa adaug doar ca am gasit un avocat la mine in localitate unde am domiciliul,si chiar daca divortul e de comun acord a cerut un onorario de 600de euro,nu stiu eu dar mi se pare foarte mult,a-si vrea daca e posibi sa stiu l daca pretul este corect ?multumesc
Răspunde
 16-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți să divorțați în România pe criteriul cetățeniei române, dacă soțul dvs este cetățean român. Competența este a Judecătoriei sector 5 sau a altei judecătorii dacă părțile aleg competența.
Fiecare avocat stabilește cu clienții onorariile în mod liber. Așadar, un alt avocat nu se poate pronunța asupra onorariului stabilit de un alt avocat. Doar clientul poate să facă o comparație între onorariile stabilite de avocați raportat la serviciile oferite și să aleagă avocatul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2019
Vizitator
Din cate am inteles eu pot divorza in Romania,nu numai inlocalitatea unde am domiciliul,pot si in alta parte daca sintem amandoi de acord,.Amandoi locuim in Italia acuma nu putem sa fim presenti ptr.proces acasa.Va multumesc frumos ptr.raspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.