Forum avocaţi > Divort

Divort de comun acord

26-03-2019
Vizitator
Buna ziua.Eu si sotul meu am hotarat sa divortam de comun acord,avand si doi copii de 16 ani.Neavand posibilitate financiara sa divortam prin notariat,am hotarat sa depunem cererea in instanta.El nu vrea sa mearga cu mine sa depunem cererea.Imi spune sa aduc cererea sa o semneze si va merge la Tribunal doar cand vom fi chemati.Intrebarea mea este:cum depun cererea,de comun acord sau sa o depun singura si el doar sa vina la final?
Răspunde
 26-03-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Depuneti cerere pt culpa sotului si la termenul in fata instantei modificati actiunea in sensul unui divort de comun acord. Timbrati initial cu 100 lei, urmand sa mai aveti asupra dvs o taxa de inca 100 lei la termenul de judecata, caci pt divortul prin acord taxa este de 200 lei.

Daca vrea din start divort de comun acord nu are alta alternativa decat sa depuneti impreuna cererea.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depuneți acțiunea de divorț solicitând divorțul în temeiul art. 373, alin. 1, lit. b, cod civil - divorțul poate avea loc: lit. b - atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soți sunt grav vătămate și continuarea căsătoriei nu mai este posibilă. Taxa de timbru este de 100 lei.
Prin acțiune cereți proba cu acte, interogatoriu, martori (care pot să fie și din familie). Dacă la termen soțul dvs este de acord cu divorțul își poate da acordul și divorțul din culpă se transformă în divorț prin acord, conform art. 374 cod civil.
Taxa de timbru pentru divorțul prin acord este de 200 lei. Este util să aveți la termen o taxă suplimentară de 100 lei deoarece în caz de acord la divorț al soțului trebuie să timbrați suplimentar.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.