|
27-02-2014 |
 | Simona Vizitator |
| Buna ziua Situatia este urmatoare> casatoriti de 10 ani, 2 copii minori, credit cu ipoteca destul de mare. in prezent locuim cu soacra mea al carui apartament este ipotecat pt creditul nostru. Din credit ne-am construit o casa, nu e terminata inca dar putem locui in ea, casa nu are inca cadastru si intabulare. Vreditul este restructurat pt ca nu mai pueam plati. In cazulunui divort pe mine ma intereseaza cel mai mult copiii sa stea cu mine. Ce sanse am? Singura nu pot plati creditul asta e clar, dar nici sotul.....pot scapa de credit? Ce se intampla daca nu mai platesc creditul...banca ia apartamentul si casa banuiesc..cred ca ar acopri creditul..... | |
|
|
|
28-02-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| sunt doua stari juridice diferite: desfacerea casatoriei; proprietatea comuna: partaj noul C Civ va ofera mult mai multe avantaje ptr. situatia dv. Pentru mai multe informatii va invit la birou. |
| |
|
|
|
09-03-2014 |
| Intai tb sa ramana definitv divortul si abia apoi se pune problema partajului. Divortul fiind cu minori aveti ca si variante fie divortul la notar, de comun acord, fie divortul prin instanta daca nu cadeti de acord asupra tuturor aspectelor legate de desfacerea casatoriei, custodia copiilor, locuinta minorilor, programul de vizitare, pensia de intretinere. Cealalta problema mai dificila este cea a partajului. Partajul va privi atat activul (bunurile dob in tp casatoriei), cat si pasivul (datoriile contractate in tp casatoriei). Imobilul neintabulat si fara proces verbal de receptie nu este bun dobandit in tp casatoriei, neavand un titlu de proprietate in acest sens. Creditul pe de alta parte este o datorie comuna care va tb cumva impartita intre fostii soti. Si aici sunt mai multe variante, in functie de intelegerea dintre soti sau dimpotriva. Nu ar tb uitat nici ca este implicata si banca, al carui consimtamant va tb sa existe daca luati decizii in leg cu imobilul. Daca nu achitati creditul, banca va executa silit apartamentul ipotecat al mamai. Casa nou construita nu, pt ca nu aveti act de proprietate dupa cum v-am spus. Daca imobilul mamei nu acopera creditul, veti fi urmariti silit prin poprire asupra veniturilor realizate sau executarea silita a altor bunuri pe care le detineti. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
17-03-2014 |
 | Simona Vizitator |
| Pe casa avem doar procesul de receptie.....sa inteleg ca acest imobil nu poate fi executat pt ca nu este intabulat? este suficient procesul de receptie pt a putea fi executat? | |
|
|
|
17-03-2014 |
 | Simona Vizitator |
| Sincer, eu cred ca banca poate executa casa chiar daca este neintabulata.....atata timp cat platim impozit!!!! | |
|
|
|
17-03-2014 |
| Procesul-verbal de receptie finala reprezinta act de proprietate. Intabularea poate fi facuta de catre executorul judecatoresc la cererea creditoarei, deci imobilul va putea fi vandut cu ceva eforturi si costuri. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
17-03-2014 |
 | Simona Vizitator |
| Divortul la notar este definitiv? poate fi contestat/atacat...nu stiu cum sa ma exprim | |
|
|
|
19-03-2014 |
| Divortul la notar este definitiv, nu prea pot fi invocate vicii de consimtamant atata timp cat sotii se prezinta personal in fata notarului de 2 ori (odata la depunerea cererii si apoi in 30 de zile) si ca isi exprima personal consimtamantul, completand si semnand personal cererile in fata notarului. Celelalte aspecte legate de custodie, program de vizita, pensie pot suferi modificari ulterioare,in functie de evolutia concreta a raporturilor parinte-copil, de veniturile ce vor fi realizate etc. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
11-05-2014 |
 | Lory Vizitator |
| Buna ziua,as vrea sa divortez din cauza incompatibilitatii caracterelor noastre,certuri tot timpul,jigniri,ma ameninta ca ma omora,sa nu il pun in situatia de a pleca cu copilul de acasa(avem un copil de 1 an si 10 luni si suntem casatoriti din 2010) ca el va fii in stare de orice,ca el face legea pt.copil,nu statul...Nu mai pot trai in conditiile astea,ma termina psihic si e si un om dugos,rau,mandru,nu stie nici educatie sa dea la copil...povestea e mai lunga...Eu as vrea pt.inceput o parere,ce sanse am ca sa ramana copilul la mine,am servici(momentan sunt in concediu crestere copil) am si spijinul parintilor mei,am conditii decente pt.cresterea copilului asta nu e o problema.De lucrat lucreaza si sotul.Va rog frumos sa imi raspundeti,vreau sa vad incotro o iau si dak se poate oferi din avocati cineva sa ma reprezinte intrucat nu am.va multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |