Forum avocaţi > Divort

Documente

1  2  Final
 15-04-2019
Vizitator
Bună ziua,intrebarea mea este urmatoarea: DACA SE POATE OCUPA UN AVOCAT PT. A-MI FACE DOCUMENTELE DE IDENTITATE IN URMA UNUI DIVORȚ:C.I.,CERTIFICAT DE NASTERE, PASAPORT, HOTARARE DE DIVORȚ LEGALIZARE. VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspunde
 16-04-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va puteti angaja un avocat pentru efectuarea procedurilor, insa nu vad utilitatea obtinerii unui nou Certificat de nastere dupa desfacerea casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-04-2019
Vizitator
Va multumesc din inimă pt raspuns,certificatu de nastere fostul soț nu vrea sa mi-l dea.RESPECT va multumesc.
Răspunde
 17-04-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca fostul sot refuza sa va restituie bunurile personale, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de furt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2019
Vizitator
Am decizia de divort definitiva si irevocabila din 1992. Imi trebuie duplicat dupa certificat de nastere fiin uzat si mi au cerut la primarie sentinta dar eu nu am nr . Cum gasesc nr de sentinta daca am numai nr de dostar si decizie
Răspunde
 25-04-2019
Vizitator
Am decizia de divort definitiva si irevocabila din 1992. Imi trebuie duplicat dupa certificat de nastere fiind uzat si mi au cerut la primarie sentinta dar eu nu am nr . Cum gasesc nr de sentinta daca am numai nr de dosar si decizie
Răspunde
 02-05-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mariana a scris pe 25-04-2019:
Am decizia de divort definitiva si irevocabila din 1992. Imi trebuie duplicat dupa certificat de nastere fiind uzat si mi au cerut la primarie sentinta dar eu nu am nr . Cum gasesc nr de sentinta daca am numai nr de dosar si decizie
Buna ziua, mergeti la arhiva instantei si solicitati sa vi se comunice numarul de sentinta, dand numarul de dosar.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2019
Vizitator
Bună ziua as dori sa va adresez o întrebare suntem divorțată avem o fetiță de 13 ani fata e la fostul soț acum fata vrea sa vina la mine fostul soț e de acord cu as putea sa fac o cerere de chemare în judecata pentru stabilirea domiciliu minor Mulțumesc
Răspunde
 16-05-2019

Marcela a scris pe 16-05-2019:
Bună ziua as dori sa va adresez o întrebare suntem divorțată avem o fetiță de 13 ani fata e la fostul soț acum fata vrea sa vina la mine fostul soț e de acord cu as putea sa fac o cerere de chemare în judecata pentru stabilirea domiciliu minor Mulțumesc
Răspunde
 16-05-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marcela a scris pe 16-05-2019:

Va trebui sa va adresati instantei de tutela, adica instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minora, cu o cerere avand ca obiect stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat ( daca tatal nu are alti copii minori in intretinere ).

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2019

Buna ziua !
Am un venit lunar net de 4181 lei.
2 copii in intretinere.
- platesc celui de al treilea copil (de 22 ani, aflat in continuarea studiilor) o pensie alimentara de 637 lei/lunar, calculata la salariul din 2018 de 3826 lei net.
acum ma trezesc dat in judecata iarasi si mi se stabileste o pensie alimentara de 1144 lei/luna !!!
ce s a intramplat, nu se mai tine cont de nr. copiilor aflati in intretinere ??!de unde a reiesit cuantumul de 1144 lei/luna pensie alimentara datorata ??!
va rog sa ma lamuriti.
multumesc mult !
Răspunde
 20-05-2019

trebuie sa platesc taxa de timbru la apel fata de cele de mai sus(majorare pensie intretinere)?? daca da , unde platesc si cat ?
va multumesc !
Răspunde
 20-05-2019

Buna ziua !
2 copii in intretinere.
- platesc celui de al treilea copil (de 22 ani, aflat in continuarea studiilor) o pensie alimentara de 637 lei/lunar, calculata la salariul din 2018 de 3826 lei net.
acum ma trezesc dat in judecata iarasi si mi se stabileste o pensie alimentara de 1144 lei/luna !!!
ce s a intramplat, nu se mai tine cont de nr. copiilor aflati in intretinere ??!de unde a reiesit cuantumul de 1144 lei/luna pensie alimentara datorata ??!
va rog sa ma lamuriti.
multumesc mult !
Răspunde
 20-05-2019

trebuie sa platesc taxa de timbru la apel fata de cele de mai sus(majorare pensie intretinere)?? daca da , unde platesc si cat ?
va multumesc !
Răspunde
 20-05-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Un Utilizator a scris pe 20-05-2019:
Buna ziua !
2 copii in intretinere.
va rog sa ma lamuriti.
multumesc mult !

Cuantumul pensiei datorata pentru doi copii este de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, cate 1/6 pentru fiecare copil.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
va multumesc !

Taxa de timbru pentru promovarea apelului este de 50% din valoarea cererii initiale, dar nu mai putin de 20 lei, deci in cazul dvs veti achita 20 lei in numerar, prin virament sau in sistem online intr-un cont distinct de venituri al bugetului local “Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitătii administrativ teritoriale in care aveti domiciliul sau resedinta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2019

VA MULTUMESC MULT !
Răspunde
 21-05-2019

Bucuresti
Facebook
Buna ziua !
2 copii in intretinere.
va rog sa ma lamuriti.
multumesc mult !

Buna ziua,
Cuantumul pensiei de intretinere se stabileste conform:

Art. 529 cod civil:

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

... deci, se pare ca este corect!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2019

Bucuresti
Facebook
va multumesc !

Buna ziua,
Taxa de timbru judiciar datorata in apel este de 1/2 din cuantumul taxei de timbru platita la fond.
Se achita la CEC.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2019

da
deci 1/3 din salariul net ptr. 2 copii si / sau 1/2 din salariul net ptr. 3 sau mai multi copii, fiecaruia revenindu i cota parte din cei 1/3 si 1/2 maxim , la suma de 4181lei....corect ??!!
4181/3=1394lei/2 copii, deci clar 697lei fiecare copil separat(la 2 copii)....!
4181/2=2090lei/3 copii, deci clar 697lei fiecare copil separat(la 3 copii)....!
ok??!! doar nu vb de 1/2 sau 1/3 pentru fiecare, nu ????!!!
multumesc mult !!!!
atentie
sunt in total 3 copii in intretinere !(cu drepturi egale fiecare, corect ??).
Va multumesc !
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.