|
21-04-2019 |
 | Lacramioara Vizitator |
| Buna ziua! Anul trecut am divortat la notar.S-a stabilit sa ramanem in casa si sa avem grija de copii.Fostul sot a ales sa paraseasca domiciliul si in ultimile 6 luni nici nu a mai participat la cheltuielile cu cresterea copiilor.Pana in prezent a venit de cateva ori sa-si ia unele lucruri,de fiecare data fiind violent, atat verbal cat si fizic. Ba mai mult,vine si cu concubina, fata de care si copiii au repulsie si l-au rugat sa n-o aduca acasa. Mai are dreptul sa ia lucruri din casa pana la terminarea procesului de partaj? Poate veni cu concubina chiar daca îi interzic acest lucru? Multumesc. | |
|
|
|
21-04-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Imobilul in care locuiti este achizitionat in timpul casatoriei sau este proprietatea dansului? Referitor la neplata pensiei de intretinere, puteti pune in executare Acordul notarial si de asemenea, puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere datorata minorilor. In ceea ce priveste comportamentul dansului, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala si sa solicitati emiterea unui ordin de protectie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-04-2019 |
| Apartamentul s-a cumparat dupa ce ne-am casatorit,fiind bun comun. | |
|
|
|
22-04-2019 |
| In urma divortului s-a stabilit ca eu sa platesc pensie de intretinere. Aici este o alta poveste: de frica tatalui agresiv, copiii au inceput sa planga in fata notarului, care i-a intrebat de fata cu toata lumea, si nu separat,cu cine vor sa ramana. Pentru depasirea momentului am spus eu ca vor sa ramana cu tatal. Am platit in fiecare luna pensia de intretinere. In urma cu sase luni fostul sot a parasit domiciliul si nu mi-a comunicat unde poate fi gasit, astfel ca banii îi trimiteam cu mandat postal pe adresa unde locuiesc (si care este domiciliul lui din C.I.). Pana in urma cu trei luni, trecea periodic pe la copii aducand unele mici cumparaturi: 2-3 sticle de apa, 1-2 casolete cu carne, lapte si cam atat, oricum, nu ajungeau la valoarea pe care i-o plateam. In urmatoarele 3 luni nu a mai cumparat absolut nimic pentru intretinerea minorilor si chiar si pe la ei trecea foarte rar. Ba mai mult, refuza sa ridice banii, astfel ca acestia imi sunt returnati, cauzandu-mi o grija in plus deoarece trebuie sa merg la alt oficiu postal pentru recuperarea lor. Si inca un aspect: in urma cu aproximativ o luna am cerut ordin de protectie in urma unei violente fizice indreptate asupra mea, si cu toate ca am adus in instanta probe, martori si certificat medico-legal, instanta a respins cererea, neconsiderandu-l un element periculos. Am facut apel si decizia a fost aceeasi! Intrebarea este: poate fi acuzat de abandon familial? Iar referitor la luatul lucrurilor din casa si venirea cu concubina,ce pot sa fac? | |
|
|
|
23-04-2019 |
| Lacramioara a scris pe 22-04-2019: In urma divortului s-a stabilit ca eu sa platesc pensie de intretinere. Aici este o alta poveste: de frica tatalui agresiv, copiii au inceput sa planga in fata notarului, care i-a intrebat de fata cu toata lumea, si nu separat,cu cine vor sa ramana. Pentru depasirea momentului am spus eu ca vor sa ramana cu tatal. Am platit in fiecare luna pensia de intretinere. In urma cu sase luni fostul sot a parasit domiciliul si nu mi-a comunicat unde poate fi gasit, astfel ca banii îi trimiteam cu mandat postal pe adresa unde locuiesc (si care este domiciliul lui din C.I.). Pana in urma cu trei luni, trecea periodic pe la copii aducand unele mici cumparaturi: 2-3 sticle de apa, 1-2 casolete cu carne, lapte si cam atat, oricum, nu ajungeau la valoarea pe care i-o plateam. In urmatoarele 3 luni nu a mai cumparat absolut nimic pentru intretinerea minorilor si chiar si pe la ei trecea foarte rar. Ba mai mult, refuza sa ridice banii, astfel ca acestia imi sunt returnati, cauzandu-mi o grija in plus deoarece trebuie sa merg la alt oficiu postal pentru recuperarea lor. Si inca un aspect: in urma cu aproximativ o luna am cerut ordin de protectie in urma unei violente fizice indreptate asupra mea, si cu toate ca am adus in instanta probe, martori si certificat medico-legal, instanta a respins cererea, neconsiderandu-l un element periculos. Am facut apel si decizia a fost aceeasi! Intrebarea este: poate fi acuzat de abandon familial? Iar referitor la luatul lucrurilor din casa si venirea cu concubina,ce pot sa fac? Buna ziua, Este ceva ... ce nu inteleg: copii sunt la dvs. si tot dvs. platiti pensie de intretinere ?!?!?!? ... sau este o exprimare gresita din partea dvs. ? Pentru a-l putea acuza de abandon, ar trebui ca prima data sa fie stabilit in sarcina acestuia obligatia de intretinere. Deci va trebui sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati stabilirea domiciliului copiilor la dvs. si obligarea fostului sot la plata pensiei de intretinere, proportional cu veniturile ce le are. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
24-04-2019 |
| Buna seara! Nu este o greseala de exprimare,copii sunt la mine si eu ii platesc pensie de intretinere.Cand am semnat actele de divort anul trecut ,copiii au inceput sa planga in fata notarului, care i-a intrebat de fata cu toata lumea, si nu separat,cu cine vor sa ramana. Pentru depasirea momentului am spus eu ca vor sa ramana cu tatal. Noi hotarasem sa ramanem amandoi in casa sa ne vedem de buna crestere a copiilor.Intre timp el s-a mutat din casa cu concubina lui ,acuzandu-ma ca eu l-am gonit afara din casa | |
|
|
|
29-04-2019 |
| Lacramioara a scris pe 24-04-2019: Buna seara! Nu este o greseala de exprimare,copii sunt la mine si eu ii platesc pensie de intretinere.Cand am semnat actele de divort anul trecut ,copiii au inceput sa planga in fata notarului, care i-a intrebat de fata cu toata lumea, si nu separat,cu cine vor sa ramana. Pentru depasirea momentului am spus eu ca vor sa ramana cu tatal. Noi hotarasem sa ramanem amandoi in casa sa ne vedem de buna crestere a copiilor.Intre timp el s-a mutat din casa cu concubina lui ,acuzandu-ma ca eu l-am gonit afara din casa Si de ce mai acceptati sa platiti in continuare pensia de intretinere catre fostul sot ??? Pensia de intretinere se datoreaza minorilor si nu sotului! Deschideti o actiune in instanta prin care solicitati stabilirea domiciliului copiilor la dvs si obligarea fostului sot la plata pensiei de intretinere, avand in vedere ca, copiii se afla la dvs. .... si nu mai trimiteti pensia de intretinere catre tatal copiilor pana nu aveti o hotarare judecatoreasca! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
30-04-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Lacramioara a scris pe 24-04-2019: Buna seara! Nu este o greseala de exprimare,copii sunt la mine si eu ii platesc pensie de intretinere.Cand am semnat actele de divort anul trecut ,copiii au inceput sa planga in fata notarului, care i-a intrebat de fata cu toata lumea, si nu separat,cu cine vor sa ramana. Pentru depasirea momentului am spus eu ca vor sa ramana cu tatal. Noi hotarasem sa ramanem amandoi in casa sa ne vedem de buna crestere a copiilor.Intre timp el s-a mutat din casa cu concubina lui ,acuzandu-ma ca eu l-am gonit afara din casa Daca minorii de afla in grija dvs in momentul de fata, va trebui sa formulati la judecatoria pe a carei raza teritoriala domiciliaza copiii o actiune pentru stabilirea domiciliului acestora la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/ lunar realizat. De asemenea, puteti solicita obligarea tatalui la restituirea sumelor pe care le-ati achitat pana in prezent, din moment ce minorii s-au aflat in grija dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |