|
25-04-2019 |
 | Maria Ioana
|
| Buna ziua, As avea o intrebare, daca se poate sa ma ajutati cu un sfat legal: Am constituit un depozit la o banca din Bucuresti cu 4 ani inaintea casatoriei (ca titular avand numele meu de fata). In prezent sunt in continuare maritata. Acum, cand depozitul va ajunge la termen, as dori sa retrag suma respectiva (lichidand astfel depozitul constituit). Apoi, as dori sa utilizez suma respectiva de bani pentru a deschide un alt cont pe numele meu din urma casatoriei, asigurandu-ma totusi ca aceasta suma de bani NU va fi partajabila in cazul unui divort. Ati putea sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez sau daca exista o astfel de pozibilitate, de a constitui un cont care sa nu fie partajabil(avand in vedere ca beneficiam de aceasta suma cu mult timp inaintea casatoriei)? | |
|
|
|
25-04-2019 |
| Contul nou deschis va fi considerat/prezumat bun comun însă veti putea face dovada cuantumului initial ca valoare de bun propriu. Ce veti adăuga în cursul căsătoriei va fi bun comun. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
25-04-2019 |
| Banii din cont reprezintă bun propriu al dvs. deoarece au fost dobândiți înaintea căsătoriei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-01-2020 |
 | Ionut Vizitator |
| Buna ziua, Sunt casatorit de 3 ani, iar de 2 ani nu mai locuiesc cu fosta sotie (in prezent fiecare avand alta relatie) s.a depus solicitare in ceea ce priveste divortul, dosarul fiind acum pe fond la Judecatoria Sectorului 3. Apartamentul in care am locuit, este "cumparat" de la parintii mei, practic ea cand ne-am cunoscut nu a avut nimic. Acum, are pretentia la jumatate din valoarea apartamentului. Mentionez ca, exista si un credit facut pentru amenajarea apartamentului, insa acest lucru nu s-a intamplat. Marea majoritate a facturilor pentru bunurile achizitionate, sunt pe numele meu. Cum pot face sa nu impartim la jumatate valoarea imobilului? Multumesc anticipat! | |
|
|
|
13-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Chiar daca bunurile au fost achizitionate pe numele dvs in timpul casatoriei, sotia are un drept de creanta reprezentand jumatate din valoarea acelor bunuri. Imobilul este proprietatea dvs exclusiva. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-01-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna !Am cumparat o casa înaintea casatoriei,iar pe CF scrie clar numele meu si ca fiind Necăsătorit! In cazul unui divort va intra imobilul la partaj ori doar bunulire dobândite împreună? Mentionez ca sîntem căsătoriți de 7 ani si casa am cumparat o acum 15 ani! Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
31-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Casa este bunul dvs. propriu si nu va face obiectul partajului. Bunurile achizitionate in timpul casatoriei (mobila, etc) precum si contravaloarea eventualelor imbunatatiri aduse casei vor intra in masa partajabila; ptr.imbunatatiri sotia are un drept de creanta, pe care il veti achita in bani. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, astfel ca imobilul dobandit inainte de incheierea casatoriei este bun propriu si nu va fi inclus in masa partajabila. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-01-2020 |
| Vizitator a scris pe 31-01-2020: Buna !Am cumparat o casa înaintea casatoriei,iar pe CF scrie clar numele meu si ca fiind Necăsătorit! In cazul unui divort va intra imobilul la partaj ori doar bunulire dobândite împreună? Mentionez ca sîntem căsătoriți de 7 ani si casa am cumparat o acum 15 ani! Va multumesc anticipat! Casa nu va intra în masa partajabilă a bunurilor comune, deoarece este bunul dvs propriu. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-02-2020 |
 | Stefy Vizitator |
| Buna ziua! Bunurile cumparate in perioada de concubinaj se împart în mod egal ? | |
|
|
|
21-02-2020 |
| Nu, bunurile dobandite in concubinaj sunt bunuri proprii ale proprietarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-02-2020 |
|
| Tot ceea ce dobandesc concubinii în timpul relației de concubinaj aparține în mod exclusiv celui care a dobândit, de principiu. Daca vorbim despre bunuri comune, adica ambii concubini au participat la dobândirea unui anumit bun, intr-o anumita masura (de ex apartament), fiecare va fi proprietar asupra acelui apartament proporțional cu contribuția acestuia la prețul de cumpărare aratata in contract, iar starea de coproprietate va inceta prin partaj. Daca un concubin face plati/contributii la bunurile celuilalt (plata unor rate la bancă, zugrăvirea apartamentului etc), acestea ar putea fi recuperate de cel care a făcut investițiile respective dacă și numai dacă nu au fost făcute cu titlu de donație (intenția de a dona este prezumată, până la proba contrară). Altfel, concubinul care a contribuit are un drept de creanță pentru recuperarea acelor cheltuieli, dar care se prescrie în termen de trei ani de la efectuarea fiecăreia dintre acestea, si trebuie dovedite. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-02-2020 |
 | Adrian Vizitator |
| Buna ziua! Pentru evaluarea unui imobil (partaj) evaluatorul trebuie sa fie desemnat de instanta sau pot sa gasesc eu un evaluator si dupa ce acesta efectueaza evaluarea imobilului, sa introduc actiunea de partaj? Multumesc anticipat! | |
|
|
|
26-02-2020 |
|
| Partajul se face in primul rand prin buna invoiala, nefiind nevoie de instanta. Caz in care puteti solicita unui expert evaluarea imobilului. Fiind vorba de imobil, partajul trebuie autentificat de notar. Daca nu se poate face partaj de comun acord, in instanta, o data cu actiunea, puteti prezenta si o expertiza extrajudiciara, efectuata de un expert autorizat care sa stabileasca valoarea imobilului ori puteti cere instantei admiterea probei cu expertiza, iar expertul va fi desemnat de instanta. Ambele solutii sunt valabile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-02-2020 |
| Adrian a scris pe 26-02-2020: Buna ziua! Pentru evaluarea unui imobil (partaj) evaluatorul trebuie sa fie desemnat de instanta sau pot sa gasesc eu un evaluator si dupa ce acesta efectueaza evaluarea imobilului, sa introduc actiunea de partaj? Multumesc anticipat! Dacă se face prin instanță, expertul va fi desemnat de judecător. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-02-2020 |
| Adrian a scris pe 26-02-2020: Buna ziua! Pentru evaluarea unui imobil (partaj) evaluatorul trebuie sa fie desemnat de instanta sau pot sa gasesc eu un evaluator si dupa ce acesta efectueaza evaluarea imobilului, sa introduc actiunea de partaj? Multumesc anticipat! In cazul in care promovati o actiune in instanta, expertul va fi desemnat de catre instanta, prin tragere la sorti, insa puteti solicita si dvs un expert parte. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-07-2020 |
 | Baur Vizitator |
| Buna ziua casa care este in partaj a fost construita de parintii mei,la moartea tatalui la succesiune eu si fratii mei am dat partile in favoarea mamei care ulterior a vanduto mie si fostei fara sa achitam nici un ban.Dar acum dupa divort fosta cere jumatate din valoarea casei.Este posibil sa ii achit jumatate din suma??Multumesc anticipat | |
|
|
|
10-07-2020 |
 | Baur Vizitator |
| Mentionez ca ea si-a refacut viata in alta localitate eu stau i aceast imobil impreuna cu mama mea si cu un copil minor.In actiunea de partaj ea cere jumatate din imobil iar eu as vrea sa ii dau banii exista posibilitatea ca instanta sa nu imi dea voie sa ii dau banii iar ea sa obtina jumatate din imobil fizic? | |
|
|
|
10-07-2020 |
 | Antonia Vizitator |
| Buna ziua. Dacă am introdus cererea de divorț in instanta si la putin timp achizitionez o casa,mai fac partajul cu fostul soț sau se va aplica dispozițiile art.385 al.1 din cod civil prin care se stipulează ca regimul matrimonial al soților se încheie în momentul introducerii acțiunii de divorț. | |
|
|
|
11-07-2020 |
| Baur a scris pe 10-07-2020: Buna ziua casa care este in partaj a fost construita de parintii mei,la moartea tatalui la succesiune eu si fratii mei am dat partile in favoarea mamei care ulterior a vanduto mie si fostei fara sa achitam nici un ban.Dar acum dupa divort fosta cere jumatate din valoarea casei.Este posibil sa ii achit jumatate din suma??Multumesc anticipat Situatia este discutabila. In mod normal bunul provine dintr-o mostenire, insa din moment ce ati incheiat un contract de vanzare-cumparare, sotiei ii revine o cota de 50% din imobil. Formulati o cerere reconventionala in termenul legal, prin care solicitati atribuirea in natura a imobilului catre dvs, cu obligarea la plata unei sulte aferenta cotei ce ii revine sotiei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |