Forum avocaţi > Divort

Divort dupa 30 de ani

03-03-2014
Vizitator
Buna seara,
Parintii mei dupa 30 de ani vor sa se divorteze. Tatal meu are un trecut foarte dificil. M-a batut pe mine, pe fratii mei si pe mama mea, care a ajuns si la reanimare. A inselat-o (inca si acum are mai multe amante), a stat si in inchisoare, fura din casa. Eu stau cu parintii mei, fratii mei s-au stabilit in strainatate, pe mine vrea sa ma scoata din casa, isi cauta martori sa ma dea la tribunal. Tatal meu a primit in mostenire (de la strabunicul tatalui meu,care inca este pe numelui lui) un teren pe care a fost numai o fundatie, din aceasta fundatie si-au construit casa. Poate sa ma dea la tribunal fara nici un motiv? In caz de divorta el ar avea drept asupra casei? Cum se poate trimite la o testare psihologica? pentru ca nu se comporta normal. Va multumesc din suflet.
Răspunde
 03-03-2014

Buna seara!
daca a construit impreuna cu mama dvs. aceasta constructie si mama are un drept de proprietate asupra constructiei. Deci practic fara acordul ei nu v-ar putea evacua din casa respectiva. Din ceea ce spuneti dvs. mai util ar fi un consult psihiatric la care acesta poate fi obligat numai printr-o dispozitie a Parchetului sau a instantei de judecata.
Pentru alte detalii ma puteti contacta la tel.: 0744617228 sau pe email: lucian_pralea@yahoo.ro
Cu stima,
Avocat Pralea Lucian
Răspunde
 04-03-2014
Vizitator
Va multumesc pentru raspunsul anterior. Va rog sa ma lamuriti, sunt cateva lucruri care nu sunt clare. Ce intelegeti prin dispozitia Parchetului? Asa cum v-am scris eu stau cu parintii mei, fratii mei care s-au stabilit in strainatate sunt nevoiti si ei sa vina la judecata? Sau eu, singur pot sa rezolv acest lucru cu un avocat? Daca, da cum se desfasoara acest lucru? Cu ce acte doveditoare se poate trimite la un consult psihiatric? Puteti sa-mi spuneti si cheltuiele?(onorariul avocatului, divortul, consultarea psihiatrica)
Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Unul este divortul parintilor si alta este situatia dvs locativa.

Divortul ii priveste numai pe soti si se poate face de comun acord sau in instanta.

Alta este situatia partajului, care presupune un dosar separat si impartirea bunurilor dobanite in tp casatoriei conf contributiei fiecarui sot.

Alta este situatia dvs locativa, din casa putand fi scos doar de proprietar si doar printr-o actiune in evacuare.

Daca credeti ca tatal are prob psihice care ii afecteaza discernamantul puteti incerca punerea lui sub interdictie.

Daca este violent cu familia solicitati un ordin de restrictie sau depuneti plangeri penale impotriva lui.

Sunt mai multe posibilitati legale in functie de datele concrete ale cazului dvs care ar tb analizate de un avocat specializat

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.