Forum avocaţi > Divort

Încredințare minor!

31-05-2019

Buna seara/ziua!
De curând am aflat ca prietena mea se droghează “puțin”! Avem împreuna un copil de 7ani. Nu am vrut a cred ce se întâmpla si am rugat o sa le aducă acasa(marijuana&canbis). Le-a si adus (nu știu ce a fost in mintea ei) ,iar de atunci încep sa îmi explic comportametul si stările depresive prin care trece.
Încerc de 4luni sa o ajut sa treacă peste problema ei ,dar fără sorți de izbânda.
Am fimari si înregistrări in care afirma ceeace face si cu “produsele” in sine! Credeți ca pot obține încredințarea minorului dacă o acționez in instanța?
De 3 luni trăiesc cu frica sa nu se întâmple o Nebunie ..
Bănuiala mea a plecat in clipa in care copilul mi-a spus ca “mami fumează si miroase urat”...
Va rog un sfat dacă este posibil !
Răspunde
 01-06-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Teoretic ati putea obtine incredintarea minorului.
Dar, va trebui sa dovediti instantei faptul ca se drogheaza.
Dovada se poate face cu inscrisuri sau martori. Este evident ca daca o veti chema la interogatoriu in instanta, ea va nega acest lucru.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2019

Am filmări cu produsele aduse acasă si înregistrări când spune cu cine ,unde si când fac lucrurile.
Mai mult ce pot aduce? Analize bănuiesc ca se vor cere si cu siguranța vor ieși pozitive.
Răspunde
 01-06-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Bbb a scris pe 01-06-2019:
Am filmări cu produsele aduse acasă si înregistrări când spune cu cine ,unde si când fac lucrurile.
Mai mult ce pot aduce? Analize bănuiesc ca se vor cere si cu siguranța vor ieși pozitive.

filmarile si inregistrarile sunt OK.
In ceea ce priveste analizele, sunt discutabile in raport de obiectul cererii : stabilire domiciliu minor! Nu am intalnit pana acum, in astfel de procese sa fie admise ca proba analiza sangelui!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2019

Minorul are stabilit domiciliul deja la notariat. Locuiește la adresa mea împreuna cu mine si mama lui.
CA SI COMPLETARE:
DOAMNA NU ARE VENITURI
NU LUCREAZĂ DE aprox 5ani
Răspunde
 01-06-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ceea ce tb sa solicitați este exercitarea exclusivă a autorității părintești.

Consumul de substanțe stupefiante este un motiv pt a se acorda această custodie dar va tb sa probati consumul precum și ca exercitarea exclusivă a autorității părintești ar fi in interesul copilului, ca mama il pune in pericol pe minor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2019

Cu siguranța așa voi face,cât despre punerea minorului in pericol nici nu mai vreau sa discut. De câteva luni trăiesc cu teama aceasta.
Din punct de vedere al probelor sper ca înregistrările sa fie suficiente!
Mulțumesc!
Răspunde
 02-06-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Consumul de droguri este unul dintre motivele pentru care instanța de judecată dispune exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. Bineînțeles, aspectele pe care le reclamați trebuie dovedite, iar dovezile pot fi făcute prin proba cu interogatoriu, înscrisuri (acte medicale, email, sms, whatsApp etc), martori, probe materiale (foto, audio/video), precum și cu orice fel de probe s-ar dovedi utile.
Dacă probați existența unor indicii ale consumului de droguri, se poate cere și obține efectuarea unui examen de specialitate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-06-2019

Cu siguranța voi apela la justiție in cazul in care nu ne înțelegem pe cale amiabila si refuza ajutorul de specialitate.
Nu mi dorec sa despart copilul de mama lui,dar vreau siguranța ca nu l va pune vreodată in pericol (deși îmi jura ca nu mai bea si nu sa va mai doga).
Încerc sa am încredere in cuvintele ei dar sincer,nu pot si nu cred sa pot ,deoarece femeia minte si joaca doua ,trei roluri la perfecție.
Sper sa am puterea sa pot înainta către avocații mei cererea de începere a procesului. Îmi este greu sa fac asa ceva (Sunt destul de mulți in grup),dar gândul ca nu a renunțat la viciul care ne a distrus familia chiar nu mi da pace.
Răspunde
 29-06-2019

Buna ziua!
Am fost împreuna cu prietena mea la notar si mediator. La notar mi-a cedat custodia minorului,stabilirea domiciliului ,drept de vizita si pensie alimentara,iar la mediator custodie comuna si toate enumerate mai sus.
Este nevoie sa mergem la judecătorie?
De la unii avocați am înțeles ca nu mai trebuie din moment ce ne-am înțeles invocând legea 17/2017.

Răspunde
 29-06-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Bbb a scris pe 29-06-2019:
Buna ziua!
Am fost împreuna cu prietena mea la notar si mediator. La notar mi-a cedat custodia minorului,stabilirea domiciliului ,drept de vizita si pensie alimentara,iar la mediator custodie comuna si toate enumerate mai sus.
Este nevoie sa mergem la judecătorie?
De la unii avocați am înțeles ca nu mai trebuie din moment ce ne-am înțeles invocând legea 17/2017.

De ce ați mers și la notar și la mediator? Părerea mea este că puteți rezolva la notar. Acordul de mediere trebuie confirmat de către instanța de judecată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2019

Am înțelegere făcută la notar pentru custodie exclusiva.
Este nevoie de încuviințare judecătorească , sau are titlu executoriu si fără?
Răspunde
 29-06-2019
Vizitator
Este imposibil sa aveti "custodie exclusiva" la notar. Doar s-a stabilit domiciliul minorului la dv. cum se intampla si la instanta in majoritatea cazurilor.
Răspunde
 29-06-2019

Diana a scris pe 29-06-2019:
Este imposibil sa aveti "custodie exclusiva" la notar. Doar s-a stabilit domiciliul minorului la dv. cum se intampla si la instanta in majoritatea cazurilor.

Deci sa înțeleg ca nu mai este nevoie sa fac alte “înțelegeri “ in ceeace privește domiciliul ,chiar dacă in același act notarial este si stipulată custodia?
In același act a fost cerută si justificata pe motiv ca se muta in alt oraș,urmând sa ajungem la instanța pt a capăta titlu executoriu.(știu ca nu este un motiv plauzibil)
Revin la întrebarea de mai sus!
Trebuie încheiat alt act prin care sa se stabilească domicilul sau este valabil cel încheiat deja?
Mulțumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.