Forum avocaţi > Divort

Divort de necomun acord,fara bunuri comune,copil major

04-03-2014
Vizitator
Buna ziua!Sunt casatorit de 25 de ani,am un copil major,eu si sotia mea nu avem bunuri in comun,locuim in apartamentul surorii mele.In urma comportamentului ei neadecvat ce consta in consumarea alcoolului(ce duce la punerea in pericol a casei,a propriului copil,bataie de joc a lucrurilor ,a alimentelor),adresarea de injurii nemotivate si provocare din orice lucru nesemnificativ atat mie cat mai ales copilului nostru,am ales sa divortez.Intrucat aceasta situatie duce la inrautatirea starii mele de sanatate(nervi,tensiune,stari ce odata prelingite si la o anumita varsta pot duce la lucruri la grave) si mai ales o afecteaza pe fata mea de ani de zile, i-am propus sa divortam de comun acord,insa nici nu se gandeste la asa ceva.
As dori sa stiu cum pot actiona in instanta mentionand ca fata este de partea mea ,nu mai poate suporta acest comportament imatur ,prostesc si rautacios al mamei ei,este dispusa sa declare adevarul ca aceasta situatie ce dureaza de ani de zile sa se termine odata.
As mai dori sa stiu daca este necesar sa stea in aceeasi locuinta cu noi,daca,dupa cum am mentionat mai sus nu este casa niciunuia dintre noi si sora mea dispune sa stam doar eu cu fata mea.Exista vreo lege care ne obliga sa stam in acelasi domiciu in care locuim de ani de zile ,fara sa fie al nostru in acte?
Situatia este disperata si m-ar interesa sa stiu aceste cateva detalii inainte de a actiona in instanta ,precum si cat ar putea dura un proces si costurile ce-l implica.Va multumesc anticipat,cu respect Florian.
Răspunde
 07-03-2014

Daca sotia nu este de acord cu divortul puteti formula o cerere de divort la instanta de judecata cu obligativitatea
ca in prealabil sa o chemati si la mediere conform noilor reglementari in domeniu.
Daca apartamentul nu este bun comun o puteti evacua dupa divort pe fosta sotie. Cererea trebuie facuta de
proprietarul locuintei .costurile unui proces de divort le puteti discuta cu un avocat.
Pentru detalii tel.0744617228 A.v Pralea Lucian www.avocatsimediator.com.ro
Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Intrucat sotii nu sunt de acord cu divortul, atunci va trebui sa va adresati instantei de judecata cu o cerere de desfacere a casatoriei, cerere ale carei motive vor trebui dovedite cu inscrisuri si martori.

Prealabil introducerii actiunii, va trebui sa parcurgeti procedura de informare privind beneficiile medierii, procedura care este una gratuita si in urma careia veti primi fie un PV de informare (daca sotia nu se prezinta), fie un certif de informare (daca sunt prezenti ambii soti).

Divortul insa nu va rezolva prob locuintei. Fie o actiune in evacuare a sotiei tb formulata de proprietar (sora dvs), fie va mutati dvs si fiica, fie solicitati un ordin de protectie, daca sotia se manifesta violent.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.