Forum avocaţi > Divort

Divort fara copii sau bunuri comune

05-03-2014

Buna seara! Sunt pusa in fata unei situatii fara precedent,dorind sa divortez de sotul meu dupa 6 luni de la casatorie. Decizia de a divorta am luat-o in momentul in care am observat ca pusese monopol pe viata mea,imi interzicea sa am un loc de munca,sa am o viata sociala,sa am prietene ,etc....ajungand sa fiu mai mult o propietae a lui si nu o sotie.considera ca singura mea preocupare trebuie sa fie curatenia,mancarea si cumparaturile. In afara de privarea asta de libertate si permanenta supraveghere ...orice faceam,el trebuia sa stie,dar ce facea el,nu era problema mea,era doar treaba lui... Am fost agresata fizic,reusind sa mi provoace niste vanatai imposibil de acoperit,pe tot corpul,pe fata ,reusind chiar sa mi sparga si nasul. Dupa ce ma agresa,imi lua telefonul de frica sa nu anunt pe cuneva din familie si ramanea in casa cu mine ,refuzand sa mearga la serviciu,ca sa nu pot pleca cumva. Motivele agresiunii lui pleca de la lucruri absurde,de la lucruri absolut infirme,degenerand discutia,in prima faza agresandu ma verbal,iar daca eu ii demonstram ca n are dreptate,atunci ma agresa fizic,ca asa considera el ca e corect.NicIodata nu s a pus problema vreunei infidelitati,avand in vedere ca eu nu ieseam niciodata din casa singura,decat poate pana la magazin si inapoi,lipsind doar cateva minute. Ajunsesem sa ma simt deprimata,sa ma subestimez din cauza coportamentului sau fata de mine. Dar acum am reusit si am fugit din casa,luandu mi bagajul si plecand fara sa ma gandesc o clipa inapoi. Am fugit pentru ca n as fi putut niciodata in viata mea sa ajung la un acord cu el ,iar el sa ma lase sa plec si sa ne despartim. Daca as fi indraznit sa spun ca vreau sa ne despartim,ca eu nu mai suport tratamentul lui as fi riscat sa fiu batuta si cel mai probabil sa mi ia telefonul ,sa ma incuie in casa de frica sa nu plec. Atunci cand am reusit sa plec,el era plecat din Bucuresti cu munca si asa am reusit sa plec. Am ales sa fug definitiv din tara ca sa nu ma mai poata gasi vreodata. Intrebarea mea este : Ce trebuie sa fac eu,plecata fiind din Romania, sa pot scapa de acest om? M-am gandit la divortul prin notar,insa ,nu ma gandesc decat ca va refuza divortul de comun acord si va complica lucrurile mai mult,ajungand in ultima faza in instanta..pentru ca eu nu ma voi linisti pana cand n o sa scap de el. Va multumesc!
Răspunde
 06-03-2014

In completarea a ceea ce am scris mai sus,vreau sa mentionez ca in toata aceasta perioada am ajuns la concluzia ca ar putea avea probleme psihice serioase,manifestand o agresivitate nejustificata,fiind in permanenta tensionat,foarte gelos ,acesta manifestandu se mai degraba ca un om frustrat decat gelos.I-am sugerat sa mearga sa consulte un psiholog,un psihiatru,ca nu este nici o rusine,dar a refuzat evident,invocand ca el n are nici o problema,ca eu sunt de vina. Oricum toate aceste lucruri nu mai conteaza,vreau doar sa scap de el ,sa dispara din viata mea o data pentru totdeauna.
Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pt a divorta la notar este nevoie in principiu de prezenta si acordul ambilor soti. Cererea poate fi depusa si prin mandatar cu procura autentica.

Din cele expuse insa eu nu cred ca va fi de acord cu un divort prin acord, asa ca singura optiune ramane divortul in instanta din culpa sotului, culpa pe care insa va tb sa o dovediti cu martori, inscrisuri etc.

In acest tip de dosare este necesara prezenta personala a reclamantei la fiecare termen de judecata, cu exceptia situatiei in care dvs aveti o resedinta legala in strainate si imputerniciti un avocat care sa va reprezinte.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2014
Bucuresti

incerrcati o actiune de divort in instanta, imputerniciti un avocat in acest sens. Ar fi necesar si un ordin de restrictie ptr. sotul turbulent. daca va mai deranjeaza poate intra in puscarie.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.