Forum avocaţi > Divort

Divort sot alcoolic

15-06-2019
Vizitator
Buna seara,

Mama doreste sa divorteze de tatal meu, care e un alcoolic incurabil. Tata e indragostit de bautura de cand ma stiu, viata lui se rezuma la alcool. a fost dat afara de la multe locuri de munca datorita acestui lucru, in ultima vreme insa, situatia a devenit complet insuportabila, el nefiind in stare sa isi gaseasca un loc de munca, fiind beat 24h/24.Mama l-a amenintat ca urmeaza sa depuna cererea de divort, insa amenintarile nu au efect asupra lui.Am incercat sa solutionam situatia asta printr-un divort pe cale amiabila, insa nu e posibil, el nefiind de acord cu asta, mai mult a spus ca si daca va fi chemat in instanta nu se va prezenta.Omul a fost internat la spitalul de psihiatrie de cel putin 3 ori.Se manifesta foarte violent verbal, uneori chiar fizic. Momentan el nu are nici un venit, facturile si bunurile necesare vietii/casei fiind platite in totalitate de mama, asta de vreo 6 luni.E cunoscut si de vecini ca un om violent, insa imi e foarte greu sa cred ca vreunul din vecini se va prezenta in instanta ca si martor.Am cateva poze/inregistrari cu el in stare de ebrietate, sau injurandu-ne . amenintandu-ne cu moartea, am o inregistrare in care el efectiv spune "bag cutitul in tine si te omor".Acum cateva luni a alergat-o pe mama cu un cutit prin curte, fiind mort de beat, si strigand ca o omoara; asta fiind doar un incident din multele petrecute in cursul anilor.Pot fi folosite astfel de materiale ca probe in instanta?. Stam intr-o casa cumparata acum ~18 ani, ambii mei parinti avand numele pe actul de vanzare/cumparare, practic, un bun comun. Tata nu vrea sa plece din casa sub nici o forma, am incercat si sa ii oferim o despagubire in speranta ca va pleca, si ne va lasa sa ne continuam viata in liniste, dar nu a vrut nici asta.Exista vreo solutie astfel incat el sa fie fortat evacuat din casa, iar mamei sa ii ramana casa, urmand ca eventual el sa fie despagubit? Eu sunt major, deci nu se pune problema unei complicatii din cauza unei eventuale pensii alimentare, sau mai stiu eu ce, situatia e deja complicata si asa.Din ce am mai citit pe internet, am vazut ca exista posibilitatea obtinerii unui ordin de restrictie, ca urmare a unei plangeri penale.Acest ordin de restrictie, cum functioneaza practic? Daca ei stau in aceeasi casa, casa trecuta pe numele amandurora, nu e obligat unu din ei sa plece din casa? Mentionez ca mama a depus cererea de divort, fiind chemata in instanta in ~2 luni.Daca tata nu se prezinta in instanta, in data judecatii, ce se intampla?Are loc judecata chiar daca el nu este prezent?

Imi cer scuze pt eventualele greseli gramaticale, e 2:55 dimineata cand scriu asta, in speranta ca voi gasi eventuala solutie pt drama pe care o traim.Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Răspunde
 15-06-2019
Vizitator
*Ordin de protectie, nu restrictie.
Răspunde
 15-06-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cererea de divort se judeca chiar dacă el nu se prezintă la proces. Probele foto și video pot sa fie folosite in instanța, dar trebuie sa folosiți și proba cu interogatoriu și martori. Martorii in divort pot sa fie și persoane din familie (frați, surori, parinti etc).
Prin ordinul de protecție se poate lua măsura îndepărtării lui din imobil pentru maxim 6 luni. La fiecare situație când apar violente trebuie sa sunați la 112 și sa reclamații incidentul pentru ca poliția sa constate, deoarece acestea sunt probe in instanța.
După divort se poate face partajul, iar mama Dvs poate solicita atribuirea casei in natura cu obligația de despăgubire in bani a tatălui.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2019
Vizitator
Va multumesc foarte mult pt raspuns!
Răspunde
 16-06-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Divortului se poate pronunta si in lipsa paratului, adica a tatalui dvs. Referitor la violentele la care este supusa mama, ar fi indicat ca aceasta sa formuleze o plangere penala impotriva sotului agresiv, iar ulterior sa solicite emiterea unui ordin de protectie, cu evacuarea provizorie a tatalui dvs din imobil. In ceea ce priveste partajul, mama dvs poate solicita atribuirea imobilului in natura catre dansa, cu obligatia la plata unei sulte aferenta cotei ce ii revine tatalui. Cotele sotilor se prezuma a fi egale, insa daca mama poate face dovada contributiei majoritare la achizitionarea imobilului, poate solicita o cota mai mare de 50%.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.