Forum avocaţi > Divort

Copilul minor poate fi încredințat mamei deși aceasta nu are un job?

23-06-2019

As dori sa știu dacă un copil de 10 luni ar putea fi încredințat mamei deși aceasta nu are un job. De asemenea as dori sa știu dacă mama și copilul ar fi obligați sa stea în aceeași casa cu tatăl pana la pronunțarea divorțului sau pana la depunerea actelor pentru divort. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Răspunde
 24-06-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mama impreuna cu minorul se pot muta din domiciliul tatalui pana la depunerea cererii de divort si solutionarea dosarului. Daca mama dovedeste ca poate asigura conditii decente pentru cresterea copilului, poate solicita stabilirea domiciliului minorului la dansa si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, insa ar fi indicat sa va gasiti un loc de munca.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2019

Va mulțumesc frumos pentru răspuns! O zi buna!
Răspunde
 25-06-2019
Vizitator
Buna ziua , am divortat acum 5 ani si fetita a ramas la tata eu raminind sa platesc pensia alimentara , ne avind casa si servici.
Acum sotul ma dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare executare silita , mentionez ca nici in prezent nu am servici si casa pe numele meu , care sunt consecintele ma baga la inchisoare ? Vreau sa incep sa platesc cite 2 milioane pe luna de acum lucrez cu ziua se poate ?
Răspunde
 25-06-2019
Vizitator
Buna ziua , am divortat acum 5 ani si fetita a ramas la tata eu raminind sa platesc pensia alimentara , ne avind casa si servici.
Acum sotul ma dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare executare silita , mentionez ca nici in prezent nu am servici si casa pe numele meu , care sunt consecintele ma baga la inchisoare ? Vreau sa incep sa platesc cite 2 milioane pe luna de acum lucrez cu ziua se poate ?Am trimis de la ANAF adeverinta de venit ca nu am venit si de geaba , unde trebuie sa merg nu am bani de procese mai am un copil de 4 ani acasa care stau cu el cu alt barbat care ma lasat si nici nu a recunoscut baiatul , ma poate baga la inchisoare pentru neplata pensiei?
Răspunde
 25-06-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ionela Burca a scris pe 25-06-2019:
Acum sotul ma dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare executare silita , mentionez ca nici in prezent nu am servici si casa pe numele meu , care sunt consecintele ma baga la inchisoare ? Vreau sa incep sa platesc cite 2 milioane pe luna de acum lucrez cu ziua se poate ?Am trimis de la ANAF adeverinta de venit ca nu am venit si de geaba , unde trebuie sa merg nu am bani de procese mai am un copil de 4 ani acasa care stau cu el cu alt barbat care ma lasat si nici nu a recunoscut baiatul , ma poate baga la inchisoare pentru neplata pensiei?

Buna ziua,
Daca dovediti cu acte ca nu aveti venituri pentru plata pensiei de intretinere, atunci se poate constata ca nu a existat o rea-credinta privind plata pensiei de intretinere datorata minorei. PRin urmare nici inchisoare nu puteti face daca aveti aceste dovezi.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionela Burca a scris pe 25-06-2019:
Pentru neplata pensiei de intretinere stabilita printr-o hotarare judecatoreasca, riscati sa fiti cercetata pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. Va trebui sa faceti dovada lipsei veniturilor, iar daca nu aveti antecedente penale, veti primi o pedeapsa cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. In situatia in care mai aveti un copil minor in intretinere, ar fi indicat sa promovati o actiune pentru diminuarea pensiei de intretinere datorata copilului din prima casatorie, in cuantum de 1/6 din venitul minim pe economie, iar referitor la cel de-al doilea copil, puteti promova o actiune pentru stabilirea paternitatii si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2019
Vizitator
Buna as avea si eu o intrebare. Ce acte sunt necesare pt a putea vinde o casa din Romania ca sotul sa nu fie nevoit să meargă în România.Precizez ca sotul este neamt eu dubla cetatenie si locuim in Germania.Se poate face o procura la un notar din Germania ?
Răspunde
 25-06-2019
Vizitator
Buna as avea si eu o intrebare. Ce acte sunt necesare pt a putea vinde o casa din Romania ca sotul sa nu fie nevoit să meargă în România.Precizez ca sotul este neamt eu dubla cetatenie si locuim in Germania.Se poate face o procura la un notar din Germania ?
Răspunde
 26-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Kaiser Marua a scris pe 25-06-2019:
In situatia in care sotul dvs nu se poate deplasa, poate imputernici o persoana care sa il reprezinte la incheierea vanzarii. Procura poate fi facuta la notar si ulterior tradusa sau la Consulatul sau Ambasada Romaniei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.