Forum avocaţi > Divort

Problema de divort neterminata

05-08-2019
Vizitator
Buna ziua.sunt cetatean roman si am fost casatorita cu un cetatean din Togo (africa de vest). Casatoria am facut-o la cluj Napoca dar apoi am plecat si am trait acolo 25 de ani. Am divortat in Togo dupa legile de acolo de 5 ani dar nu am primit un certificat de divort ci numai un dosar cu rezumatul procesului la care eu nu am primit nimic si am plecat de la domiciliul conjugal. Cand am intrebat in Romania cum sa validez divortul mi sa spus ca trebuie sa ma duc acolo unde am celebrat casatoria si sa iau avocat care sa se ocupe de dosar. eu nu am putut face deoarece nu aveam bani si pentru ca nu am certificat de divort am ramas casatorita pe acte si cu toate ca traiesc singura si nu beneficiez de bunurile si avantajele casatoriei is casatorita. ce trebuie sa fac ca sa anulez casatoria in Romania ? detin dosarul de acolo de la Tribunal. Multumesc
Răspunde
 05-08-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ar trebui să faceți o cerere de recunoaștere a hotărârii străine în România. Anterior unei astfel de cereri, solicitați serviciului de stare civilă din Cluj-Napoca, acolo unde a fost încheiată căsătoria, să înscrie divorțul în registrul de stare civilă. Dacă serviciul de stare civilă refuză înregistrarea, formulați o acțiune de recunoaștere în România a hotărârii străine.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebuie hotararea de divort definitiva si apostilata, tradusa in limba romana. Ulterior va trebui sa formulati o actiune pentru recunoasterea hotararii in Romania, iar dupa ce veti obtine acest lucru veti inscrie divortul la Serviciul de stare civila al localitatii unde ati incheiat casatoria.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.