Forum avocaţi > Divort

Testul de paternitate

06-08-2019
Vizitator
Bună ziua. Viitorul meu soț are o fetita de aproape 5 ani cu o femeie cu care nu a fost căsătorit. Fetita o creste el de la 2 săptămâni deoarece femeia a plecat cu alt bărbat și s a apucat de prostituție. Acum, după 5 ani a venit sa ia fata care de altfel e trecuta pe numele celuilalt bărbat, cu care ea trăiește de când a abandonat fetita și pe tatăl ei natural. Cum ar trebui sa procedeze viitorul meu soț și tată al fetitei, ptr ca ea nu vrea sa dea curs testului de paternitate..?! Va mulțumesc ptr ajutor..
Răspunde
 06-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cand spuneti ca "e trecuta pe numele celuilalt barbat" inseamna ca acel barbat apare ca tata in certificatul de nastere al fetei?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-08-2019
Vizitator
Da. Celalalt apare ca tata în certificat.
Răspunde
 06-08-2019
Vizitator
Fata poarta numele celuilalt bărbat, care nu e tatăl natural... De la nașterea fetei, acel bărbat a luat și toate alocațiile.. Deși fetita a fost crescuta de tatăl natural.
Răspunde
 07-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui formulata in instanta o actiune avand ca obiect tagada paternitatii, prin care tatal biologic sa fie mentionat in Certificatul de nastere al minorei. Ulterior va trebui formulata o alta actiune avand ca obiect exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la tata si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-08-2019
Vizitator
Va mulțumim din suflet. Mai avem o problema (și știu ca lumea este plina de probleme), dar datorita dvs., multe se pot lamuri și rezolva. "De aceea va mulțumesc și va felicit."
Eu, m am căsătorit în Italia cu un roman și ne am înscris cu căsătoria la primărie în Vrancea. Avem un copil de 7 ani, născut la Milano și înscris cu certificatul tot în Vrancea. Acum 2 ani am cumpărat împreună o casa într-un sat din Buzău. Ptr casa am semnat împreună cumpărarea, doar ca mai apoi eu am aflat de unde aveam noi bani de casa.. Din veniturile suplimentare de la statul italian (alocațiile copiilor și premele ptr mama cu 3 copii minori /eu având alți doi copii din prima căsnicie pe care el ia acceptat și ia luat în grija /"atenție, nu ia adoptat"). Și a mai făcut un împrumut pe numele meu în neștire mea... Acum problemele sunt 3 : fiind deja separați prin lege aici în Italia, copilul e cu locația la mine iar el are drept de vizita... Doar ca eu am un salariu foarte mic și as vrea sa ma întorc în tara cu copiii. Însă el nu mi da semnătura ptr pașaport. Ce ar trebui sa fac?! Apoi ma gândesc sa încep divorțul in tara și sa cer și partajul... Doar ca nu știu dacă pot lua un avocat de oriunde (dat ca eu sunt născută în Brăila și am mutația la Buzău). As vrea sa știu dacă după divorț mai depind de el cu pașaportul sau mutația mea din Italia în România. Specific faptul ca aici iau salariul 640€ și plătesc chirie 600€..el îmi da pensie alimentara 300€ din care eu plătesc 280( aproximativ) facturile. Cum credeți ca e mai bine sa procedez ptr a avea custodia copilului sa ma pot reimpatria? Si c'è se poate rezolva cu partajul? Unde pot contacta un avocat? Va mulțumesc mult ptr răbdare. O zi superba va doresc
Răspunde
 08-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca ultimul domiciliu comun al sotilor este in Italia, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti. Va trebui sa solicitati stabilirea domiciliului copilului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. In ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti, aceasta de regula se stabileste in comun, in cazuri exceptionale se acorda exercitarea exclusiva, insa daca minorul este cetatean roman puteti veni cu el in tara, dar nu veti putea parasi teritoriul Romaniei fara acordul tatalui. Ulterior solutionarii divortului va trebui promovata actiunea de partaj.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-08-2019
Vizitator
Mulțumesc frumos. Dacă el va avea pretenția sa facă divorțul în Italia, pe mine ma dezavantajează cu ceva în privința copilului?
Răspunde
 09-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca veti efectua divortul in Italia, va trebui ca ulterior sa recunoasteti hotararea straina pe teritoriul Romaniei. De asemenea, instantele straine nu dispun cu privire la numele purtat de soti dupa casatorie, iar acest lucru va trebui sa il rezolvati in tara pe cale administrativa. In situatia in care dvs veti promova actiunea de divort in tara, inainte ca dansul sa formuleze actiunea in Italia, divortul se va pronunta in Romania, deoarece prima instanta sesizata are competenta de solutionare. De asemenea, daca domiciliul minorului se va stabili in Italia, veti avea nevoie de acordul tatalui pentru a putea calatori in alte tari cu minorul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-08-2019
Vizitator
Atunci înseamnă că eu nu v oi putea sa ma întorc în tara cu copilul nici după divorț dacă va fi finalizat aici? Eu nu am posibilitate sa înaintez divorț în tara ptr ca am un venit foarte mic.. Abia reușesc sa plătesc chiria aici. Se poate sa cer un avocat di oficiu in Romania? Aveți idee cum as putea proceda? Numele nu mi l am schimbat, deci nu e o problema. Am tot numele de fata. Va mtumesc
Răspunde
 09-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Danciu Florentina a scris pe 09-08-2019:
Atunci înseamnă că eu nu v oi putea sa ma întorc în tara cu copilul nici după divorț dacă va fi finalizat aici? Eu nu am posibilitate sa înaintez divorț în tara ptr ca am un venit foarte mic.. Abia reușesc sa plătesc chiria aici. Se poate sa cer un avocat di oficiu in Romania? Aveți idee cum as putea proceda? Numele nu mi l am schimbat, deci nu e o problema. Am tot numele de fata. Va mtumesc
Puteti formula o cerere pentru desemnarea unui aparator din oficiu la Serviciul de asistenta juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala urmeaza a se desfasura judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.