Forum avocaţi > Divort

Abandon Familial

20-08-2019
Vizitator
A trecut mai bine de o lună de la depunerea plângerii de ABANDON FAMILIAL, către parchetul de pe lângă Judecătoria G. Fiind vorba de 3 copii si de nevoile speciale privind educația performantă a acestora, dar si de INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI, există un timp anume de soluționare a plângerii penale ?

Fosta soție, a refuzat să-mi elibereze o procură pentru unul dintr-e copii care dorea să călatorească în Franța într-un schimb cultural, nu i-a vizitat niciodată si nici nu vorbește cu copii la telefon, sau prin alte mijloace de comunicare . Se consideră rea voință, iar procurorii nu ar trebui să țina seamă de acest aspect, pentru a urgenta instrumentarea dosarului și de a găsi o cale de a o abliga pe fosta soție să respecte o hotărâre a instanței de judecată ?
Mentionez că rezultatele la învățătură ale celor 3 copii, sunt de excepție și lipsa banilor le poate afecta grav dezvoltarea intelecuală viitoare . Fata dorește să imvețe limba japoneză, extrașcolar. Băitul cel mare se pregătește pentru admiterea într-o instituție de învățământ superior, de prestigiu. Iar cel mic, dorește să practice artele marțiale, fiind în acelasi timp, cel mai bun la matematică din clasa sa .

Mulțumesc !
Răspunde
 20-08-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți o cerere la Parchet prin care să solicitați stadiul cercetărilor și urgentarea soluționării dosarului. Invocați aceleași argumente pe care le-ați menționat.
Dacă mama copiilor are venituri sau bunuri în proprietate era mai simplu și mai rapid să o executați silit în baza hotărârii prin care s-a stabilit obligația privind plata pensiei de întreținere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, veti fi surprins neplacut cu privire la viteza de solutionare. Si nu va asteptati la cine stie ce. Daca nu e vorba de neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească dosarul va fi clasat. Si chiar daca se constata ca nu a platit, poate demonstra ca nu a avut de unde, si tot se va clasa, ptr ca nu se va putea constata reaua-credinta.
In loc de penal, puteti pune in civil in executare hotararea judecatoreasca.
Iar, pe viitor, sa stiti ca puteti apela la instanta ca pe calea ordonantei presedintiale sa supliniti acordul celuilalt parinte ori puteti incerca sa obtineti custodia exclusiva a acopiilor, ca sa scapati de sicane pe viitor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Urmarirea penala in cazul infractiunilor fara violenta este de durata si se poate desfasura in decursul catorva ani. Sfatul meu este sa puneti in executare hotararea pe care o detineti pentru recuperarea sumelor restante cu titlu de pensie de intretinere, iar fata de dezinteresul afisat de catre mama, puteti formula in instanta o actiune avand ca obiect exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, astfel ca pe viitor sa nu mai aveti nevoie de acordul acesteia in luarea deciziilor referitoare la minori.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-08-2019
Vizitator
Am solicitat în instanță COSTODIA EXCLUSIVĂ ...fosta a refuzat o procură copiilor pentru ca aceștia să plece peste hotare. Am solicitat prin MINISTERUL JUSTIȚIEI, pe baza hotărârii judecătorești, să fie căutată în Anglia și obligată să se supună hotărârii instanței ...
Problema e la parchet, dacă aceștia vor ține cont de INTERESUL SUPERIOR AL COPIILOR,să deruleze procedurile de aplicare a legi, în speța condamnarea acesteia pentru ABANDON FAMILIAL ...
CHIAR TREBUIE SA SUFERE COPII, PENTRU INDOLENȚA PROCURORILOR ?
Nu ne ajunge CAZUL DINCĂ ? A trecut 36 de zile de când am depus plângerea împotriva fostei soții la parchet, nu am primit nici un răspuns ...parchetul și procurorii sunt suverani ?
Răspunde
 24-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Am solicitat prin MINISTERUL JUSTIȚIEI, pe baza hotărârii judecătorești, să fie căutată în Anglia și obligată să se supună hotărârii instanței"...

Ce fel de hotarare ati obtinut? Pentru plata intretinerii pe calea ordonantei inainte de pronuntarea divortului? Ori divortul este deja pronuntat?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nelu.Dumitru a scris pe 23-08-2019:
Am solicitat în instanță COSTODIA EXCLUSIVĂ ...fosta a refuzat o procură copiilor pentru ca aceștia să plece peste hotare. Am solicitat prin MINISTERUL JUSTIȚIEI, pe baza hotărârii judecătorești, să fie căutată în Anglia și obligată să se supună hotărârii instanței ...
Problema e la parchet, dacă aceștia vor ține cont de INTERESUL SUPERIOR AL COPIILOR,să deruleze procedurile de aplicare a legi, în speța condamnarea acesteia pentru ABANDON FAMILIAL ...
CHIAR TREBUIE SA SUFERE COPII, PENTRU INDOLENȚA PROCURORILOR ?
Nu ne ajunge CAZUL DINCĂ ? A trecut 36 de zile de când am depus plângerea împotriva fostei soții la parchet, nu am primit nici un răspuns ...parchetul și procurorii sunt suverani ?
Din pacate urmarirea penala se desfasoara foarte lent, insa pe viitor, pana la obtinerea exercitarii exclusive a autoritatii parintesti, daca aveti nevoie de semnatura mamei, puteti solicita suplinirea acordului acesteia in instanta, pe calea ordonantei presedentiale, care se judeca in regim de urgenta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2019
Vizitator
Domnule avocat Marina Starjil, divorțul cu toate cele, contribuția de întreținere și custodia, s-a pronunțat de mult (acum 6 luni), am aplicat o procedură juridică conform protocolului de la Haga din 2007, pentru căutare în Anglia și aplicarea hotărârii judecătorești în regat.
https://e-justice.europa.eu/content_maintenance_claims-47-ro-ro.do?member=1

Problema e, că ACEASTĂ PROCEDURĂ, ar trebui conectată cu URMĂRIREA PENALĂ a parchetului. Degeaba își face treaba Ministerul justiției, împreună cu REMO din Anglia, dacă parchetul se "face că lucrează" după modelul Dincă de la Caracal.
O doamnă avocat a specificat clar ..."din păcate procedura de urmărire penală se derulează încet" ...aici e problema mea, de ce se mișcă încet ? Nu-i poate nimeni obliga să se miște mai repede ? Adică educația copiilor, nu e importanta pentru statul român ?
Răspunde
 24-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va inteleg sincer obida. Totul in Romania este important, insa numai teoretic.
Tot ce puteti face este sa reveniti cu cerere la procuror prin care să solicitați sa se urgenteze soluționarea dosarului( sa o trimiteti si in atentia prim-procurorului parchetului).

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2019
Vizitator
Buna ziua as avea o întrebare nu sunt divorța dar urmeaza tatăl copilului mi-a dat declarație scrisă cum că pot pleca din casa conjugală as vrea să știu ce pățesc daca plec cu minorul,e are datori făcute în timpul căsătoriei ce obligați am sa le plătesc. multumesc
Răspunde
 26-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ghiță_lenuta a scris pe 25-08-2019:
Buna ziua as avea o întrebare nu sunt divorța dar urmeaza tatăl copilului mi-a dat declarație scrisă cum că pot pleca din casa conjugală as vrea să știu ce pățesc daca plec cu minorul,e are datori făcute în timpul căsătoriei ce obligați am sa le plătesc. multumesc
Puteti pleca impreuna cu minorul, iar ulterior puteti promova actiunea de divort, prin care sa solicitati modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Dupa finalizarea divortului, formulati actiunea de partaj. Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, cat si a datoriilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-08-2019
Vizitator
Mulțumesc
Răspunde
 26-08-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ghiță_lenuta a scris pe 25-08-2019:

Nu aveti ce pati daca asigurati copilului minor toate cele normale unei dezvoltari firesti (adapost, hrana, educatie, suppraveghere - in functie de varsta lui). Nu va trebuie acordul tatalui spre a va schimba domiciliul.

Datoriile sunt teoretic comune insa numai daca ele au fost facute spre satisfacerea nevoilor casniciei (de ex s-au cumparat lemne, bunuri in casa, animale in gospodarie, daca banii s-au jucat la jocuri de noroc sau s-au baut atunci nu sunt datorii comune).

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-08-2019
Vizitator
Mulțumesc pentru sfaturi ...am revenit cu o cerere adresată parchetului, am scris-o asa cum știu eu . Se pare că s-a luat act de cererea mea, constituindu-se un dosar penal, care a fost trimis spre soluționare poliției ...
Sper acum ca și poliția să se miște mai cu talent și astfel cei care nu țin cont de HOTĂRÂRILE JUDECĂTOREȘTI , să platească !
Mai vreau și pușcărie, pentru ca viata și educația unui copil, e mult mai importanta decât viața unui adult obosit...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.