Forum avocaţi > Divort

Vreau sa stiu ce drepturi am in caz de abandon familial

10-03-2014
Vizitator
sotul meu a plecat adoua oara de acasa tot cu aceasi femeie iar acum vrea sa ne impacam.eu am ramas singura cu cei 2copii minori si vreau sa divortez. am anuntat politia si la cautat ,am dat declaratie prin care rezulta ca nu este prima data cand abandoneaza familia .avem cumparat un apartament cu credit ipotecar dar doar eu platesc atat rata cat si costurile deoarece din pensia lui de boala nu are cum sa participe la cheltuielile casei . el nu poate dovedi ca a platit vreo rata pt. ca toate chitantele sunt pe numele meu .eu lucrez din 2006 in acelasi loc de munca iar apartamentul l-am cumparat din mai 2004.vreau sa stiu ce sanse am sa ramin cu copii si apartamentul in conditiile in care sotul meu este pensionat de boala psihic si consuma alcool devenind violent atat cu min cat si cu copii.va rog sa-mi raspundeti cat de repede puteti.va multumesc
Răspunde
 11-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Sa stiti ca sunt 2 probleme distincte: una este divortul si custodia copiilor si alta este partajul.

Daca va ntelegeti de comun acord, puteti divorta la notariat, custodia fiind obligatoriu comuna.

Daca nu va tb sa mergeti obligatoriu in instanta. Solutia instantei depinde de probe. Casatoria se va desface fara probleme, dar va tb sa convingeti instanta ca este in interesul minorilor ca doar dvs sa exercitati custodia in mod exclusiv, pt ca in prezent regula o reprezinta custodia comuna. Cel mai probabil locuinta va fi stabilita la mama. Va tb stablit si un program de vizitare pt tata si pensia alimentara.

Prob partajului este una complicata, avand de impartit atat activ (bunurile ) cat si pasiv(creditul). Va tb sa demonstati o cota majoritara la dob imobilului, dar va avea si sotul dr acolo, in opinia mea chiar daca a platit mai putin. Din banii si munca lui in gosodarie ati fi putut sa platiti facturi, sa mancati, deci contributia ese comuna. Si in acest caz solutia va depinde de probele care se vor face.

Nu in ultimul rand este o cheltuiala substantiala deoarece taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile.

Si in cazul partajului eu as incerca o solutionare amiabila a situatiei, in interesul dvs si a minorilor.

Daca doriti mai multe amanunte ma puteti contacta pt o eventala consultatie.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2014
Vizitator
Buna ziua! Am nevoie de un sfat si nimeni nu ma ajuta.In urma unui credit,mi s'a facut poprire pe salaiu la institutia unde lucrez,de exemplu,acum in luna martie pe fluturasul de salariu mi s'a oprit suma de 400 ron,si trebuia sa mai scot de pe card 860ron insa,la deblocarea cardului s'au mai retras inca 320 ron,este normal sa se faca doua popriri din salariu in acelasi cont,cand normal trebuia doar o treime din salariu.Nu stiu ce sa fac si cui sa ma adresez,am nevoie de ajutor.Multumesc!
Răspunde
 15-03-2014
Vizitator
oana" Buna ziua! Am nevoie de un sfat si nimeni nu ma ajuta.In urma unui credit,mi s'a facut poprire pe salaiu la institutia unde lucrez,de exemplu,acum in luna martie pe fluturasul de salariu mi s'a oprit suma de 400 ron,si trebuia sa mai scot de pe card 860ron insa,la deblocarea cardului s'au mai retras inca 320 ron,este normal sa se faca doua popriri din salariu in acelasi cont,cand normal trebuia doar o treime din salariu?.Nu stiu ce sa fac si cui sa ma adresez,am nevoie de ajutor.La fiecare salar,contul imi este bocat si nu inteleg de ce ? atat timp cat institutia le vireaza poprirea in cont...
Răspunde
 17-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca e vb d eun singur creditor, acesta poate popri max 1/3 din venituri. Daca sunt 2 creditori, suma poprita ar putea fi de 1/2 din venituri.

In cazul dvs cel mai propbabil executorul a trimis adresa de infiintare a popririi atat la angajator, cat si la banca. Banca nu cunoaste ca suma care intra in cont a fost deja poprita si respecta ceea ce a primit prin adresa de poprire.

Ceea ce tb sa faceti este sa luati o adeverinta de la angajator in sensul ca suma v-a fost poprita, la fel si de la banca si sa mergeti cu ele la executor pt ca acesta sa dispusa ridicarea popririi de la banca.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.