Forum avocaţi > Divort

Divorț international

07-10-2019
Vizitator
Bună ziua!
Sunt într-o situație dificila și as fi recunoscător pentru un sfat bun.
Sunt bărbat, am 36 de ani, locuiesc în Belgia de peste 10 ani și am dubla cetățenie, romana și belgiana. Am muncit legal tot acest timp și sunt cu toate in regula.
Din 2017 sunt căsătorit cu o cetățeanca a Republicii Moldova, care între timp a primit și rezidenta belgiana pe 5 ani. De când a călcat în Belgia, nu are nici măcar o ora muncita, niciunde.
In 2018 sa născut fica noastră, care este doar cetățean belgian.
Nu ne mai înțelegem, ea evita relațiile cojugale, dormim in camere separate, etc. Ne apropiem rapid de divorț, nu cred ca mai poate fi evitat.
Ea este foarte sigura ca va primi custodia fetitei pentru ca este mama, și ca se va duce cu ea în Republica Moldova, unde vor trai foarte bine din pensia alimentara trimisa de mine. Defapt este posibil ca acesta sa fi fost planul ei de la început..
Este posibil sa obțin eu custodia fetitei, având în vedere ca sunt cetățean belgian, lucrez, iar apartamentul este inchiriat doar pe numele meu?
Dacă nu, este posibil sa o împiedic măcar sa ducă fetita în Republica Moldova?
Menționez ca ea nu vorbește limba regiunii, nu are experienta în munca, nu are dreptul la șomaj, etc. nu cred se poate întreține singura în Belgia.
Ce as putea face pentru a îmi creste șansele?
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Răspunde
 07-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cereți divorțul la instanța din Belgia având în vedere că acolo aveți domiciliul comun și că acolo este și copilul. Expuneți argumentele referitoare la cererea privind stabilirea locuinței copilului la dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca ati inregistrat casatoria si in Romania, puteti formula cererea de divort in tara, solicitand pe langa desfacerea casatoriei, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. Competenta de solutionare in acest caz revine Judecatoriei sector 5 Bucuresti. De asemenea, va puteti adresa instantei belgiene pentru solutionarea actiunii de divort si a chestiunilor legate de situatia minorei, urmand a contacta un avocat local pentru a va informa cu privire la prevederile legislatiei belgiene in domeniu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.