Forum avocaţi > Divort

Partaj partial timbrare

09-10-2019

Am divortat de curand, urmand sa fac partajul in instanta.
Obiectul impartirii il constituie, majoritar, banii economisiti in conturi bancare infiintate dupa data casatoriei si pusi pe numele sotiei care lucra la banca. Eu am avut imputernicire doar pe un cont, din care am retras echivalentul unei treimi din suma totala economisita, cu cateva zile inainte ca sotia sa inainteze divortul.Ulterior, am aflat ca exista mai mult de doua conturi deschise de care am avut cunostinta.
Sotia m- a anuntat ca va deschide partajul doar pe treimea pe care am ridicat- o inainte de depunerea cererii de divort.
Nu am extrase de cont de pe celelalte conturi si sotia s- a mutat cu serviciul de la o banca la alta de- a lungul anilor.
Ce trebuie sa fac dupa chemarea in judecata pentru partaj pentru a scoate la iveala intreaga suma pe care a ascuns- o?
Cum trebuie sa timbrez cererea? Platesc 3% din restul de bani sau 3% din toata suma + procent din diferenta?
Răspunde
 09-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți să faceți o cerere reconvențională și să solicitați aducerea la masa partajabilă și a sumelor de bani din cele două conturi de care nu cunoașteți date. Solicitați instanței să facă adresă la băncile respective pentru a afla care a fost rulajul pe acele conturi.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2019

Multumesc pentru raspuns.
Va trebui sa timbrez diferenta?
Cum pot afla daca au mai fost si alte conturi?
Daca a scos banii cu 3 zile inante de introducerea cererii de divort, mai pot sa ii aduc la masa partajabila?
Răspunde
 09-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intr-un final, cand veti cunoaste intreaga suma, instanta va va spune sa timbrati ptr.diferenta.
Si da, toti banii care au fost in conturi (cereti si extras de cont ptr.ultima luna) vor fi inclusi in masa partajabila.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Martin21 a scris pe 09-10-2019:
Multumesc pentru raspuns.
Va trebui sa timbrez diferenta?
Cum pot afla daca au mai fost si alte conturi?
Daca a scos banii cu 3 zile inante de introducerea cererii de divort, mai pot sa ii aduc la masa partajabila?

Da, va trebui să timbrați diferența. De vreme ce nu ați primit partea dvs din banii scoși și folosiți exclusiv de către celălalt soț, instanța îl va obliga la plata părții din acei bani care vi se cuvine.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.