Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Abandon familial-soția refuză plata pensiei de întreținere,politia refuză să înceapă cercetările.

25-10-2019
Vizitator
Soția se află în Anglia. Au trecut 9 luni de la pronunțarea divorțului în care aceasta refuză plata pensiei de întreținere pentru cei 3 copii minori. Am făcut plângere în termenul legal după cele 3 luni, în care aceasta a refuzat să se achite de obligațiile impuse de instanță. Am solicitat prin Ministerul Justiției localizarea acesteia în Anglia, acțiunea fiind în curs de desfășurare conform procedurilor din Regulamentul nr. (CE) 4/2009 al Consiliului privind competența, legea aplicabilă, recunoaşterea şi executarea hotărârilor şi cooperarea în materie de obligații de întreținere; Legea 36/2012.

Fosta sotie, o aventurieră fără discernământ, a rămas gravidă și speră că astfel va scăpa și de plata contribuției, dar și de urmărirea penală...
Va scăpa?
Deși am depus plângerea penală în urmă cu 4 luni si am revenit cu întrebări la parchet de două ori privind soarta dosarului, aceștia mă notifică că acesta(dosarul) se afla în lucru la poliție. Interesul superior al copilului e doar o noțiune abstractă?
Suferințele celor 3 copii supuși la suferințe inutile, nu cade în sarcina politiei si a parchetului prin tergiversarea anchetei de abandon familial?
Cui ma pot plânge de ineficiența acestor organe locale?
Există o cale de atac?
Există un organ superior la care sa ma plâng pentru faptul ca parchetul local si politia doarme în bocancii statului, în timp ce noi contribuim cu taxe si impozite ca ei să aiba salarii uriașe?

Ce pot face ? Fosta sotie toarnă copii, politia nu face nimic!
Răspunde
 25-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Din păcate, dacă se apără corespunzător fosta soție nu va fi trasă la răspundere penală. Cel mai bine este să procedați la executarea silită a fostei soții prin poprirea conturilor bancare și prin executarea bunurilor sale, mobile și imobile (dacă deține astfel de bunuri).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-10-2019
Vizitator
Nu se apăra deloc.
Nu face nimic, își vede de treaba ei postând zilnic pe contul de Facebook personal, dar si pe pagina hotelului la care lucrează poze în care diferă doar frizura.
Pur si simplu ea nu face nimic!
Executarea silita în Anglia conform protocolului de la Haga, decurge normal.
Dar problema mea, e nepăsarea autorităților din România. Cu documentele pe care le voi primi din Anglia de la Countries with Reciprocal Enforcement of Maintenance Orders (REMO), voi putea dovedi REAUA VOINȚĂ a fostei soții pentru neplata pensiei de întreținere ...dar cum sa o fac dacă autoritățile dorm???
Răspunde
 26-10-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate faza de urmarire penala decurge destul de greu in dosarele avand ca obiect infractiuni comise fara violenta. Formulati o cerere prin care sa solicitati urgentarea solutionarii, iar daca aceasta nu se va finaliza in termen de un an, puteti formula in instanta o contestatie a duratei procesului penal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.