Forum avocaţi > Divort

Buna seara,

17-11-2019
Vizitator
nu mai locuiesc impreuna cu sotul meu de 4 ani ,am mai avut o actiuni de divort,avem doi copii minori, unul de 13 ani si unul de 17 ani,in tot acest timp am fost intretinatoare de familie,sotul ma ajuta doar cand dorea el cu sume foarte modeste,impreuna ci copiii mei am hotarat ca eu sa plec in strainatate pt un loc de munca, am anuntat sotul despre plecarea mea dar din partea lui primesc numai refuzuri, am incercat pe cale amiabila de a mi acorda semnatura pt ca as dori sa las copiii in grija mamei mele dar el nu este de acord, eu acum economic nu imi permit a depune din nou actele pt divort, ce as putea face in acest caz pt ca am fost amenintata verbal ca daca plec sunt o iresponsabila
Răspunde
 18-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intr-adevar, o situatie delicata, daca nu gasiti intelegere de la sot. Chiar daca sunteti despartiti in fapt, fara divort, exercitarea autoritatii parintesti revine ambilor parinti.
Pe cale de consecinta, in lipsa dvs., cel caruia I-ar reveni obligatia de a creste minorii revine sotului dvs.
Insa, de vreme ce actualul domiciliu al minorilor s-a stabilit de comun acord la mama dvs, pentru a-l schimba fara acordul dvs. , sotul ar trebui sa inainteze o cerere catre instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2019
Vizitator
va multumesc anticipat pt raspund, sotul meu nu este de acord sub nicio forma ca copiii sa stea in casa mamei mele,nu este nici de acord sa isi asume responsabilitatea, foloseste orice mijoace,psihic vorbind ,implicand inclusiv copiii spunand in repetate randuri ca sunt inresponsabila ca plec la munca in strainatate, el nu este de acord cu nicio decizie pe care o iau, stiu,calea cea mai buna este pt a depune din nou divortul dar cum spuneam, momentat financiar nu imi permit, iar de cate ori am nevoie de bani eu trebuie sa ma umilesc sotului meu,sunt disperata
Răspunde
 18-11-2019
Vizitator
precizez ca actual,eu si copiii mei locuim in apartamentul comun
Răspunde
 18-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In acest caz, puteti introduce cerere de divort. Taxa de timbru este 100 de lei, iar daca mergeti la baroul de avocati din judetul dvs, aveti posibilitatea sa obtineti ajutor public judiciar, fiindu-va desemnat un avocat care sa va asiste gratuit in procedura de divort.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Carmen a scris pe 18-11-2019:
va multumesc anticipat pt raspund, sotul meu nu este de acord sub nicio forma ca copiii sa stea in casa mamei mele,nu este nici de acord sa isi asume responsabilitatea, foloseste orice mijoace,psihic vorbind ,implicand inclusiv copiii spunand in repetate randuri ca sunt inresponsabila ca plec la munca in strainatate, el nu este de acord cu nicio decizie pe care o iau, stiu,calea cea mai buna este pt a depune din nou divortul dar cum spuneam, momentat financiar nu imi permit, iar de cate ori am nevoie de bani eu trebuie sa ma umilesc sotului meu,sunt disperata
Formulati o cerere la Serviciul de asistenta juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala urmeaza a se efectua judecata, pentru a vi se desemna un avocat din oficiu si formulati actiunea de divort, solicitand modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2019
Vizitator
incepand actiunea de divort acest lucru impiedica plecarea mea pt a lucra in strainatate? mentionez ca,de doua luni nu am niciun venit
Răspunde
 18-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu.
În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Carmen a scris pe 18-11-2019:
incepand actiunea de divort acest lucru impiedica plecarea mea pt a lucra in strainatate? mentionez ca,de doua luni nu am niciun venit
Daca nu va puteti prezenta personal in fata instantei, puteti mandata o alta persoana sa va reprezinte sau puteti fi reprezentata de avocat, cu procura speciala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.