Forum avocaţi > Divort

Divorț cetățeni UE

03-12-2019
Vizitator
In anul 2005 m-am căsătorit cu o cetățeană portugheză, iar în anul 2006 ne-am stabilit domiciliul în România. In anul 2012 ea a plecat din România, iar în 2017 am intentat divorțul nemaistiind nimic despre ea. Divorțul a fost pronunțat de către Tribunalul Radauti, Suceava, in lipsa pârâtei, aceasta din urmă neputând fi contactată. Anul acesta primesc o notificare de la Tribunalul Anafora, Portugalia, fiind citat ca pârât in procesul de divorț intentat de către cetateana portugheză. Am trimis copiile hotărârii definitive, iar acum am fost notificat din nou pentru data de 17 decembrie pentru judecarea divorțului. Întrebarea mea este daca acest divorț poate fi judecat din nou într-un alt stat membru, Portugalia, după ce a fost pronunțată o hotărâre definitivă și irevocabilă de către un tribunal din România. Va mulțumesc.
Răspunde
 04-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce actiunea de divort a fost solutionata de instanta romana, la termenul stabilit, instanta din Portugalia va lua act de inscrisurile trimise de dvs, iar dosarul va ramane fara obiect. Ar fi indicat sa va angajati un avocat local pentru a va reprezenta si pentru a ridica exceptiile necesare. Ati trimis Hotararea tradusa in limba portugheza?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2019
Vizitator
Buna ziua. Decizia am teimis-o in limba romana către avocatul reclamantei gândind că această vorbește limba română și nu este nevoie de traducere, de asemenea am trimis copii și către tribunalul arondat. Va multumesc
Răspunde
 04-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa faceti aplicarea REGULAMENTULUI (CE) NR. 2201/2003 AL CONSILIULUI privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești.
Il gasiti aici.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:32003R2201
Articolele care va ghideaza:21, 22, 37,38.

Trebuie sa formulati o aparare in dosar si sa aratati ca exista hotarare judecatoreasca definitiva care s-a pronuntat deja asupra divortului. Insa faceti acest lucru trimitand instantei portugheze hotararea asa cum cere art.37. Va prezentati la instanta din Romania care a pronuntat hotararea si cereti certificatul special si traduceti si hotararea in portugheza.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2019
Vizitator
Va mulțumesc frumos pentru informații.
Răspunde
 05-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Florin a scris pe 04-12-2019:
Buna ziua. Decizia am teimis-o in limba romana către avocatul reclamantei gândind că această vorbește limba română și nu este nevoie de traducere, de asemenea am trimis copii și către tribunalul arondat. Va multumesc
Toate inscrisurile trebuie traduse, de catre un traducator autorizat, in limba statului unde se desfasoara judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.