Forum avocaţi > Divort

Divort cu minori

13-12-2019

Buna seara.Am primit scrisoare cu prima infatisare in instanta.Avem doi copii minori.Tatal in scrisoare este de acord ca ,copiii sa locuiasca cu mine . Eu sunt deacord cu tot ce el a scris in citatie.Amandoi locuim in strainatate.Intrebarea mea este ...daca nu ma prezint la nici o infatisare ce se poate intampla?Am inteles ca in calitate de parat ,procesul se poate continua si in absenza mea...sau este mai bine sa imi aleg un avocat care sa ma reprezinte in absenza mea?Frica mea este ca neprezentandu.ma se poate schimba ceva in legatura cu copiii ..Eu ii vreau la mine .Va multumesc
Răspunde
 13-12-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți să angajați un avocat și să menționați că sunteți de acord cu divorțul și cu celelalte capete de cerere. Procesul poate continua și în absența dvs. Dacă nu doriți ca cererile accesorii divorțului (autoritatea părintească, locuința copiilor și pensia de întreținere) să fie judecate de instanțele române, trebuie invocată excepția necompetenței instanțelor române motivat de faptul că reședința copiilor este în străinătate. În acest fel, competentă va fi instanța străină, adică cea de la reședința copiilor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2019

Va multumesc pentru raspuns.Eu eram de idee sa facem totul aici ,sotul in schimb a dorit sa faca totul in Romania fara sa ma anunte...Dar intretinerea alimentara se calculeaza dupa fluturasul din Italia..nu.i asa?Copiii au locuit cu mine de cand ne.am separat ..si el in citatie a spus ca este de acord sa locuiasca in continuare cu mine...
Răspunde
 13-12-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În ce privește dosarul, ar trebui să se aplice legea italiană în cauză deoarece domicliul ambilor soți este în Italia. În atare condiții, cererea de divorț va fi respinsă deoarece legislația italiană prevede ca premergător divorțului să se dispună separarea legală a soților. Deoarece procedura separării nu este prevăzută de legea română, instanța ar trebui să respingă cererea de divorț. Pentru cererile accesorii divorțului (autoritatea părintească, locuința copilului și pensia de întreținere) se poate invoca necompetența generală a instanțelor din România motivat de faptul că reședința copiilor este în străinătate, instanța de acolo fiind competentă în acest caz.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2019

Va multumesc
Răspunde
 15-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Laura Adam a scris pe 13-12-2019:
Va multumesc pentru raspuns.Eu eram de idee sa facem totul aici ,sotul in schimb a dorit sa faca totul in Romania fara sa ma anunte...Dar intretinerea alimentara se calculeaza dupa fluturasul din Italia..nu.i asa?Copiii au locuit cu mine de cand ne.am separat ..si el in citatie a spus ca este de acord sa locuiasca in continuare cu mine...
Daca ultimul domiciliu comun al sotilor este in strainatate, actiunea de divort, cat si capetele accesorii referitoare la situatia minorilor se vor judeca de catre Judecatoria sector 5, Bucuresti. Nu puteti invoca necompetenta teritoriala si ar fi indicat sa fiti reprezentata, daca nu va puteti prezenta, pentru a va sustine punctul de vedere si in situatia in care aveti solicitari distincte fata de cele ale sotului, pentru a formula Cerere reconventionala in termenul legal. Pensia minorilor se stabileste raportat la venitul net/lunar realizat de parintele nerezident.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.