Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Custodie comună. Procură pentru a părăsi România cu școala, în interes educational.

06-01-2020
Vizitator
În timpul procesului de divort soția a refuzat să-mi acorde custodia totală a copiilor minori. Acum le refuză acestora și dreptul de a călătorii cu școala în proiecte educaționale, REFUZÂND ACORDAREA PROCUREI necesare părăsirii teritoriului României. Am înțeles că se poate suplini refuzul fostei soții, care nu dorește eliberarea acelei procuri, printr-o ORDONANȚĂ PRRREZIDENȚIALĂ.
Care este procedura?
E de durată?
Ce acte sunt necesare?

Proiectul educational se desfășoară într-o țară extracomunitară.
Există ieșire din acest impas?
Vă mulțumesc!
Răspunde
 06-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ordonanta presedintiala este in fapt o cerere de chemare in judecata, care se judeca insa de urgenta si cu precadere.
Se solicita suplinirea consimtamantului parintelui pentru efectuarea deplasarii (ptr ca nu vrea sa dea procura notariala) si pentru obtinerea pasaportului minorilor.
Se depun inscrisuri din care sa rezulte faptul ca parintele a refuzat sa-si dea acorudl (eventual o notificare ptr a se prezenta la un notar sa dea procura si incheierea notarului ca la data respectiva parintele nu s-a prezentat, bilete de avion, invitatii, programul copiilor in strainatate, etc)
Din acte trebuie sa rezulte urgenta si refuzul.
In cel mult 10 zile de la depunerea cererii, veti fi chemati in instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Așa cum a spus colega mea, problema se poate rezolva printr-o ordonanță președințială. Deși este o procedură urgentă, de multe ori durează mai mult decât trebuie, astfel că dacă călătoria în străinătate este programată în perioada imediat următoare s-ar putea să o faceți fără să obțineți rezultatul dorit. Puteți însî invoca situația pentru demersurile judiciare viitoare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2020
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns, pentru ajutorul dat!
Sunt deja într-un proces prin care cer custodia totală a copiilor. Acest lucru mă poate ajuta să obțin acea ordonanță prezidențială, având în vedere ca unul dintre copii mei urmează să plece cu școala într-un stat european extracomunitar în luna martie?
Actele justificative se depun, bănuiesc, mai devreme. Deplasarea se face cred cu un mijloc de transport al scolii(probabil microbuz).
O adresă eliberată de scoală, ștampilată, este suficient pentru instanța de judecată?
Mulțumesc!
Răspunde
 07-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ordonanta presedentiala se judeca separat de dosarul avand ca obiect exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Vor trebui depuse toate inscrisurile pe care le detineti cu privire la deplasarea minorului, cat si specificata perioada in care acesta va fi plecat din tara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.