Forum avocaţi > Divort

Decizie de divorț

05-02-2020

Buna ziua.Am trecut printr-un divort in 2014 ca parat.Sentinta definitiva pentru încheierea căsătoriei s-a dat in 2015 in lipsa mea.Înainte de divort am locuit in casa fostilor socrii si probabil decizia,inștiințarea a venit la acea adresa.Eu nu locuiesc in orasul/judetul in care s-a tinut desfacerea căsătoriei.Intrebarea mea este,unde ma pot adresa pentru obtinerea deciziei de divort,pot sa o fac in judet la mine,la tribunal,la starea civila,de ce acte am nevoie,de unde obtin cererea si unde trebuie sa plătesc cheltuielile de judecata?!Multumesc anticipat.
Răspunde
 05-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Puteti obtine o copie a hotararii de divort de la arhiva instantei unde ati divortat.
Gasiti pe internet datele de contact ale judecatoriei respective, si sunati sa va interesati daca va pot ajuta fara sa va deplasati in judetul respectiv.
Cheltuielile de judecata reprezinta probabil onorariul de avocat al fostei sotii. Banii ii achitati ei (fostei sotii) personal ori puteti sa-i trimiteti prin virament bancar ori mandat postal, mentionand neaprat ce reprezinta suma.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți obține copie legalizată de pe hotărârea de divorț doar de la instanța care a pronunțat divorțul. Puteți face acest demers și prin poștă, fără să vă deplasați. Sunați la instanță pentru a vă asigura că se poate legaliza fără deplasarea dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Legalizarea hotararii se obtine de la instanta care a pronuntat divortul, la Serviciul Registratura. Va trebui achitata o taxa judiciara de timbru de 5 lei/exemplar legalizat. Pentru plata cheltuielilor de judecata, va trebui sa luati legatura cu fosta sotie pentru a va preciza contul in care urmeaza sa efectuati plata sau puteti achita prin mandat postal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.