Forum avocaţi > Divort

Partaj

10-02-2020
Vizitator
Buna, as vrea sa stiu, daca eu nu am lucrat pe perioada casatoriei, am avut grija de copiii si de casa se poate face partaj? Casa este bun propriu al sotului, dar s-au adus foarte multe imbunatatiri dupa casatorie, s-a bagat apa in casa, canalizare, s-a facut baia, bucataria si dormitoarele, care erau numai zidurile,s-au schimbat geamurile, usile conteaza asta la partaj? Sotul meu lucreaza in Ministerul justitiei si intradevar castiga bine .. conteaza faptul ca el nu m-a lasat si nu ma lasa sa lucrez, nici nu vrea sa auda, avand in vedere faptul ca am avut grija de copilul lui din prima casatorie timp de 13 ani, conteaza si asta la partaj? Si faptul ca mai avem doi copii impreuna de clasa a 3 a? Si ca eu fac menajul si absolut tooot ce trebuie intr-o casa, si ingrijesc si copiii? Faptul ca nu ma lasa sa lucrez si nu imi da nici bani, ma face sa ma gandesc la divort! Ce sanse am la partaj? Si cum pot demonstra tot ce s-a facut in casa? Si cam cat ar trebui sa imi dea dupa 13 ani de casatorie? Si daca nu vrea sau zice ca nu vrea sa imi de-a nimica la partaj, ce se poate face? Si la 5.500 de lei cat ar trebui sa de-a pensie alimentara la 2 copii, avand in vedere ca il are si pe fiul lui cel mare in intretinere ? Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspunde
 10-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Codul civil arată că „munca oricăruia dintre soţi în gospodărie şi pentru creşterea copiilor reprezintă o contribuţie la cheltuielile căsătoriei”.

”Soții, neavând de la început stabilit dreptul asupra unei anumite cote din bunurile comune, este necesar, daca nu convin asupra împărțelii, sa se stabilească prin probe, cu ocazia partajului, ce aport a avut fiecare, in tot timpul căsătoriei, la dobândirea acelor bunuri. Or, este unanim admis că aportul soților la dobândirea bunurilor comune se stabilește în raport cu veniturile din munca prestate în scopul realizării sarcinilor comune căsătoriei si în raport cu munca depusă în gospodărie si pentru creșterea si îngrijirea copiilor. Prin urmare, deși veniturile din muncă ale soților sunt bunuri comune, ele servesc, totodată, pentru determinarea cotei-părți ce revine fiecăruia din totalitatea bunurilor comune."
https://www.legal-land.ro/partaj-bunuri-comune-aprecierea-aportului-sotilor-din-timpul-casatoriei/

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Bunul propriu al soțului nu intră în masa partajabilă, dar dvs aveți un drept de creanță pentru îmbunătățirile aduse imobilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2020
Vizitator
Cum pot demonstra, nu mai am chitante, si daca am martori de cati e nevoie? Parintii mei, sau fratii mei pot fi martori? Sau vecinii(daca vor). Faptul ca printii mei mi-au dat bani pentru copii si ca mi-au trimis si prin cont bancar, asta poate contribui la venitul meu intr-o oarecare masura? Iar faptul ca am ingrijit si copilul lui din prima zi de casatorie? Si daca el noreste sa imi dea nimica la partaj ce pot face?
Răspunde
 10-02-2020
Vizitator
Faptul ca am lucrat pe perioada verii (luindui si pe copii cu mine, pentru ca sotul meu nu dorea sa stea cu ei) dar fara acte ma poate ajuta? Si pensia alimentara cam cat ar veni la 2 copii, avand in vedere ca el il are in intretinere si pe fiul lui cel mare de 16 ani,iar el are un salariu de aprox. 5.500 de lei?
Răspunde
 10-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, puteti folosi martori, inclusiv rude ca sa demonstrati ceea ce doriti.
Pensia o stabileste instanta; legea spune ca pentru 3 copii, suma nu poate fi mai mare de 1/2 din venitul net.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei iar cotele acestora se prezuma a fi egale, chiar daca dvs nu ati realizat venituri in timpul casatoriei, insa v-ati ocupat de treburile gospodaresti si de ingrijirea copiilor. Imobilul este proprietatea exclusiva a sotului, insa dvs puteti solicita un drept de creanta, reprezentand jumatate din costurile efectuare cu imbunatatirile aduse acestui imobil. In dovedirea acestor imbunatatiri, puteti propune proba cu martori, efectuarea unor expertize si interogatoriul sotului. Referitor la divort, va trebui sa solicitati modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 33,3% din venitul net/lunar realizat, pentru cei 2 copii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.