Forum avocaţi > Divort

Divorț cu un minor

11-02-2020
Vizitator
Bună ziua am și eu o problema as dorii și eu sa divorțez și țin sa precizez ca am un copil minor de 11 luni jumate care încă este alăptat.. Soțul a plecat de acasă pe data de 28,29 decembrie după o mica cearta între el și mama.. Chestia este ca el chiar dacă a plecat de acasă a venit la copil de maxim 3 ori dar el are pretenții la mine pentru a i oferi bani în condiția in care el ar trebuii sa ne dea noua.. Și ce documente mi ar trebuii pentru a lua eu custodia totala a copilului? Țin sa precizez ca el ma mai amenințat ca ar vrea sa îmi ia copilul dacă nu fac ca el și sa fiu de acord cu tot ce zice.. Va mulțumesc anticipat
Răspunde
 11-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Custodia exclusiva a copilului, fara motive extrem de clare, nu o veti obtine in instanta.
Insa puteti solicita prin actiune in justitiei stabilirea domiciliul minorului la dvs si plata pensiei de intretinere ptr.minor.
Pretentiile banesti ale sotului poate au legatura cu un posibil partaj al bunurilor comune, nu cheltuieli de intretinere.
Daca va ameninta si va simtiti in pericol, puteti cere si un ordin de protectie politiei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2020
Vizitator
Nu avem bunuri comune decât un copil.. Asta este singurul lucru comun.Și faptul ca el nu a avut grija de copil de când s a născut doar eu.imi este frica ca dacă vom primii custodie comuna cand va venii sa l ia când va fii rândul lui nu mi l va mai aduce sau cine știe ce va face.. Țin sa precizez ca numai eu am avut grija de el.. El nu știe ce ii trebuie copilului și nici măcar ceea ce mănâncă.. Va mulțumesc
Răspunde
 11-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Puteti solicita ca vizitele tatalui se sa faca numai la domiciliul dvs si numai in prezenta dvs, cu atat mai mult cu cat un copil de 11 luni nu poate fi indepartat de mama, fiind alaptat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Din ce relatați, motive pentru ca instanța să stabilească ca doar dvs să exercitați autoritatea părintească nu sunt. Cereți instanței să stabilească locuința copilului la dvs, iar dacă tatăl cere program de vizitare, solicitați ca vizitele să se facă doar în prezența dvs. Motive aveți, deoarece copilul este foarte mic.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa promovati actiunea de divort, prin care sa solicitati modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre tata. Referitor la exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, aceasta modalitate de exercitare se dispune in conditii exceptioanele, insa avand in vedere varsta copilului, daca tatal va solicita un program de vizita, solicitati ca aceste vizite sa se desfasoare la domiciliul dvs, in prezenta dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.