Forum avocaţi > Divort

ACHIZITIONARE IMOBIL IN TIMPUL CASATORIEI.

13-02-2020
Vizitator
Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati cum as putea sa cumpar o locuinta in timpul casatoriei fara ca sotul meu sa faca parte LA ACEST IMOBIL.Mentionez ca nu mai locuim impreuna , suntem separati cu banii cu totul doar ca el nu vrea sa divorteze.
Eu am banii pt achizitionarea locuintei si ma gandeam sa facem un act notarial prin care el sa spuna ca nu are drept la proprietatea mea DAR IMI ESTE TEAMA CA AR PUTEA SPUNE CA AM BANII STRANSI IN TIMPUL CASATORIEI ,EXISTA UN TEMEI LEGAL IN ACEST SENS ?
MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DVS.
Răspunde
 13-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
De cat timp sunteti separati in fapt?
Conform 935 c.civ, Cand sotii sunt separati in fapt de cel putin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divortul, asumandu-si responsabilitatea pentru esecul casatoriei. In acest caz, instanta va verifica existenta si durata despartirii in fapt si va pronunta divortul din culpa exclusiva a reclamantului.

Ca atare, in aceste conditii nu ati mai avea nevoie de acordul sotului ptr.divort.

Altfel, ar trebuie sa aveti dovezi ca banii cu care achizitionati imobilul sunt bani proprii (mosteniti, donati dvs. exclusiv de catre parinti, proveniti din vanzari anterioare de bunuri proprii etc)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2020
Vizitator
Buna ziua,

Multumesc pt raspuns.
Suntem separati de mai putin 2 ani asa ca nu prea am ce face in acest caz.
Referitor la bunuri nu pot demonstra ca sunt dobanditi din mosteneri, etc.
Si banuiesc ca atat timp cat suntem casatoriti nu exista nici o solutie notariala astfel incat sotul sa nu faca parte la bunul pe care eu vreau sa-l achizitionez.
Răspunde
 14-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cel mai bine ar fi sa divortati si ulterior sa achizitionati imobilul. Nimeni nu poate fi obligat sa ramana intr-o casnicie pe care nu o mai doreste, astfel ca daca doriti sa divortati, va trebui sa promovati actiunea la instanta pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.