Forum avocaţi > Divort

Vreau sa divortez si ma intereseaza cat dureaza

28-11-2012
Vizitator
Vreau sa divortez dar sotul meu nu vrea acest lucru am nevoie de un avocat si daca poate cineva sa-mi spuna cat dureaza tin sa mentionez ca avem un copil de 11 ani
Răspunde
 15-01-2013

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Anonim a scris pe 28-11-2012:
Vreau sa divortez dar sotul meu nu vrea acest lucru am nevoie de un avocat si daca poate cineva sa-mi spuna cat dureaza tin sa mentionez ca avem un copil de 11 ani
Durata depinde de factori precum instanţa competentă, unele instanţe (cum ar fi cele bucureştene) sunt foarte aglomerate. Cel mai rapid divorţ cu copii este la notariat (se finalizează în 30 de zile), însă ca să puteţi divorţa la notariat trebuie să fie şi soţul de acord.

Mai multe despre divorţul la notar citiţi aici: Divorţul cu copii minori la notar

Totuşi, dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.

Dar chiar şi în acest caz, conform noului Cod Civil celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2015
Vizitator
"La notariat, atât divorțul cu copii minori, cât și cel fără copii, durează 30 de zile și presupune doar două termene:
- termenul la care soții depun împreună sau prin mandatar împuternicit cu procură, cererea de divorț;
- termenul la care notarul public eliberează soților certificatul de divorț;"

"La instanțele din București, un proces de divorț de comun acord fără partaj durează, în medie, aproximativ 1 an sau mai mult, durată care include:
- timpul acordat până la primul termen de judecată ~ 3 sau chiar 6 luni dacă cererea se depune în perioada vacanței judecătorești (iulie - august);
- termenele acordate de instanță în vederea administrării probatoriului și soluționării procesului ~ 3-4 luni;
- timpul în care judecătorul cauzei redactează hotărârea de divorț ~ 3-4 luni sau mai mult, în funcție de gradul de aglomerare al instanței;
- după redactarea hotărârii de divorț și comunicarea ei părților prin poștă, acestea trebuie să aștepte alte 30 de zile pentru ca sentința să devină definitivă, termen în care oricare dintre ele poate declara apel."

Sursa
Răspunde
 17-01-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
user LUANA...asta era acum mult timp in urma...legislatia s-a schimbat, procesele nu mai dureaza atat de mult, termenele nu se mai acorda dupa 6 luni de la inregistrare, maxim 3 sau 4 iar in aceste 3-4 luni, se fac diferite operatiuni de regularizare in dosar: reclamantul sa-si intregeasca actiunea, paratul sa depuna intampinarea si sa fie atent sa numeasca martori, reclamantul sa-si timbreze actiunea...etc astfel incat la primul termen de judecata, foarte multe aspecte sunt deja lamurite, eventual se administreaza probele si se pun concluziile finale.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
user LUANA...am vazut sursa...un site de cabinet notarial, evident care pledeaza pt divortul pe cale notariala :)
este de inteles de ce notarul sperie cu divortul lung in instanta, pt ca este in interesul lui sa divorteze oamenii la notar.
adesea multe cazuri se rezolva mai usor la notar dar sa nu dezinformam cititorii cu asa-zise procese de divort prin acord care pot dura peste 1 an. nu au cum

Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2015
Vizitator
Avocat Campean cred ca ai dreptate- am verificat pe portal cateva dosare recente si asa este ca nu ajunge sa fie primul termen dupa 3 luni nici cu vacanta judecatoreasca. Desi am gasit unul cu primul termen dupa 6 luni ce-i drept:
http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000454262&id_inst=299

Data inregistrarii - 30.05.2014
Primul termen- 02.12.2014

M-am uitat pe aproximativ 10 dosare de divort si asta e singurul la care primul termen e asa lung :)
Răspunde
 02-02-2015
Vizitator
Am depus actiunea de divort in august 2014, pana la momentul de fata (februarie 2015) nu am primit nici un termen, nici o informare, nimic. Si NU in Bucuresti, unde este "aglomerat" :) Ca idee...
Răspunde
 02-02-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu este o regula sa primesti termen dupa 3-4 luni, dar afirmatiile colegei sunt cam in marjele realitatilor din instantele bucurestene.

Dvs tb sa mergeti la instanta si sa vedeti ce se intampla cu dosarul.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Miha a scris pe 02-02-2015:
Am depus actiunea de divort in august 2014, pana la momentul de fata (februarie 2015) nu am primit nici un termen, nici o informare, nimic. Si NU in Bucuresti, unde este "aglomerat" :) Ca idee...

urmariti dosarul pe portalul instantelor de judecata. posibil sa fi avut loc cateva termene administrative

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2015
Vizitator
Am verificat mereu portalul, s-a tot schimbat "data ultimei modificari", ultima fiind 02.02.2015. A fost o modificare si in ianuarie 2015, in decembrie 2014 vreo doua. Ce inseamna aceste "modificari"?? In rest "nici o informatie". Mentionez ca sotul (fost) este avocat titular in acelasi Barou :) Sa fie normala sau..."ajutata" intarzierea asta??
Răspunde
 05-02-2015

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Inca o data va spun, mergeti si vedeti ce se intampla in dosar sau imputerniciti un avocat in acest sens.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2015
Vizitator
Vreau sa divortez dar sotul nu vrea. Eu nu sunt in tara. Cum sa procedez ca nu am nici contract de munca.
Răspunde
 22-02-2015

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Aveti resedinta legala in strainatate ? Sotul unde are domiciliul ? Unde a fost incheiata casatoria ? Care este ultimul domiciliu comun al dvs ca soti ?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2015
Vizitator
Nu am resedinta in strainatate,casatoria este facuta in romania acum 25 de ani. Avem domiciliu comun in romania. Nu avem copii minori. Lucrez in strainatate fara acte.
Răspunde
 23-02-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
mandatati un avocat sa va reprezinte la divortul prin instanta

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.