Forum avocaţi > Divort

Am plecat de acasa cu copiii.

21-04-2020
Vizitator
Buna ziua. Sunt casatorita de aproape 5 ani. Inainte de a ma casatori eu aveam un copil dintr-o relatie anterioara, care ulterior dupa casatorie l-am trecut pe numele actualului sot. In timpul casatoriei am facut si un copil impreuna. Sa va spun mai pe scurt, am decis sa imi i-au copiii si sa plec de acasa din cauza agresiunilor verbale atat la adresa mea cat si a copiilor, copilul meu cel mare fiind si batut in repatate randuri pentru ca el este un pic mai energic.Am decis sa vin la mama mea cu ei,nu am interzis nimanui sa ii vada,am plecat cu declarație pe propia raspundere. In timpul casniciei am construit o casa, o parte de bani venind dintr-un apartament pe care el il avea dobandit dintr-o relatie anterioara de pe urma muncii fetei aceleia, iar acum istorie repetata pentru ca el mai mult de cateva luni nu a muncit pe nicaieri pentru ca munca pe bani putini nu este pt el si lui nu ii place sa stea murdar! 3 sferturi din casa eu am platito, am plecat inafara in repetate randuri la insistentele lui, i-am trimis toti banii acasa iar acum ma ameninta ca imi ia si casa si copiii caci el a stat acasa cu copiii. Mama lui care este pensionata pe caz de boala fiind bolnava cu nervii si avand ganduri sinucigase!!!! Il sustine bineînțeles, eu sunt oaia neagra. Mentionez ca si tatal lui decedat a fost debil mintal cu carnet rosu prin urmare sunt aproape sigura ca si el are ceva la cap. Intrebarea mea este cum procedez pentru a divorța si pentru a castiga costodia copiilor sau cel putin a baiatului mare doar pentru mine, iar baiatul care il avem in comun sa avem custodie comuna desi as prefera sa ramana si el cu mine pentru ca de la ei nu are ce invata. Mai mentionez si faptul ca in toti acesti ani copiii nu au nici macar o pereche de ciorapi cumparati de el. Eu am intretinut atar casa cat si copiii si pe el. O alta întrebare ar fi daca pot depune divortul in instanta din galati, galati fiind orașul unde neam casatorit iar ulterior ne-am mutat in constanta acolo avem casa si mutatia pe buletin. Eu acum sunt la mama mea in galati de aceea as prefera sa depun aici divortul. Va mulțumesc pentru orice răspuns!!
Răspunde
 21-04-2020
Vizitator
As mai avea ceva de spus si anume ca ieri neam gasit postate pe facebook de catre mama lui atat poze cu mama mea cat si poze cu copiii ca am fi disparuti si ca am furat copiii de acasa. Si poze cu copiii au fost expuse pe facebook desi ei au numaruk meu si al mamei mele, stie si und sta mama mea si nici nu a venit nimeni, nici nu au sunat macar sa intrebe de copii!!! Ce as putea sa fac in legatura cu asta pentru ca nu mi se pare normal sa imi fie expusi copiii pe facebook fara acordul meu?! Mulțumesc
Răspunde
 21-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva sotului agresiv, iar ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie impotriva acestuia, chiar si evacuarea provizorie a sotului din imobilul proprietate comuna.

In situatia in care ati fost agresata fizic, mergeti la IML pentru a obtine un Certificat medico-legal.

Faptul ca ati plecat impreuna cu copiii reprezinta un un avantaj in obtinerea ulterioara a domiciliului acestora.

Va trebui sa formulati actiunea de divort, sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului agresiv, stabilirea domiciliului minorilor la dvs, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, cat si obligarea sotului la plata pensiei de intretinere pana la majoratul minorilor.

Actiunea se va depune la Judecatoria Constanta.

In ceea ce priveste partajul, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale, insa daca dvs ati avut un aport majoritar la dobandirea bunurilor si aveti dovezi in acest sens, puteti solicita atribuirea unei cote mai mare de 50%.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.