Bună ziua! Sunt căsătorită de 11 ani,mutandu-ma din București în Sibiu, în casa familiei soțului.Avem un copil de 10 ani. De câțiva ani relatia s-a deteriorat foarte mult din cauza faptului că soțul meu consumă zilnic alcool, cu mine este violent verbal, fizic am evitat cât am putut, existand amenințări. Deciziile le ia în general singur, consideră că nu e necesar să ne consultăm, rolul meu în casă fiind acela de îngrijire a casei.In treburile casnice nu se implică,pe motiv că cine are salariu mai mic munceste mai mult acasă. Activități împreună sunt foarte rare, nu are chef. Ieșirile împreună cu copilul sunt de tipul la restaurant sau terasa, el stând la masă iar eu impreuna cu copilul plimbându-ne prin împrejurimi. La fel au fost si concediile, el la terasa sau in cameră, eu impreuna cu copilul pe plaja sau plimbare.Nici la cumpărături nu isi doreste sa ma însoțească. Suntem două echipe : eu impreuna cu copilul și el separat. La masă, la jocuri, la timp petrecut împreună, la vizionarea unui film sunt eu cu copilul, iar el separat in dormitor sau afară în curte. Nu petrece timp cu copilul,totul se rezuma la câteva cuvinte,nu există fotbal ca băieții sau reparat ceva împreună. De câte ori încerc să încep o discuție despre probleme și frustrările acumulate, totul se transforma in ceartă cu jigniri,amenințări cu violența fizica si ca ma da afară și șantaj ca imi opreste copilul. Acestea se întâmplă în interiorul casei, de multe ori fiind și copilul părtaș la acest comportament al lui. Cât a fost mic, poate nu a realizat tot ceea ce se întâmplă, insa acum la 10 ani observă și de multe ori se jenează când își vede tatăl beat și aude uși trântite si înjurături. Menționez că nu am nici martori și nici probe care să certifice cele spuse de mine. Nu si-a dorit niciodată să avem un cerc de prieteni, nici petreceri de familie. Sora lui și mama lui chiar dacă au auzit ori au văzut nu s-au băgat. Ce șanse am să divorțez, să rămână copilul cu mine si sa plec inapoi in Bucuresti? |
|