Buna seara, Sunt casatorita de 3 ani, am o fetita de 18 luni si sunt insarcinata cu al doilea copil. Din timpul primei sarcini, am inceput sa am neintelegeri foarte mari cu sotul meu si am ajuns sa nu mai fim de acord pe nici o tema, mai ales in cresterea copiilor. Eu am suferit o depresie post natala, pentru ca el nu ma ajuta cu mai nimic legat de copil si ma acuza mereu ca sunt lenesa si ca nu fac nimic bine. El este o fire colerica si se enerveaza foarte usor, si a ajuns sa ma jigneasca si sa ma injure de fata cu copilul de cate ori are ocazia. Din pacate, pentru ca nu am stiut reactiona mai bine in anumite situatii la aceste injurii, eu am ajuns sa il lovesc cu palmele. Cand aveam certuri si ma injura si ma facea sa plang, apoi ma inregistra ca sa aiba dovezi ca sunt isterica. Intre timp am ramas accidental insarcinata, dar am decis sa pastram copilul pentru a-i oferi un fetitei un fratior/surioara. Din pacate pe parcursul aceste sarcini, lucrurile au stat si mai rau intre noi, iar certurile si injuriile sunt zilnice si de cele mai multe ori de fata cu fetita noastra. I am cerut de mai multe ori sa plece, sa ma lase macar pana nasc, sa fiu linistita. Dar el nu vrea, pe motiv ca nu lasa copiii cu mine. Eu am ajuns la concluzia ca nu mai am energie sa continui asa, si cu siguranta pentru copii este un mediu foarte toxic. As vrea sa plec cu copiii temporar, dar el nu isi da acordul si nu stiu ce solutie sa gasesc. Isi iubeste mult copiii, dar nu vrea sa recunoasca ca violenta verbala la adresa mea ii afecteaza si nici nu isi schimba comportamentul. Am discutat despre divort, si e de acord sa facem asta dupa ce nasc. Problema e ca nu stiu cum fizic vom putea creste copiii din moment ce el nu vrea sa se separe de ei. intrebarea mea principala este, trebuie sa imi iau un avocat neaparat din orasul in care s-a incheiat casatoria? Apoi, un aspect important e ca noi locuim in strainatate, intr o casa pe care am achizitionat-o impreuna, iar copiii au domiciliul la aceasta adresa din strainatate. Are sanse sa obtina custodie deplina? Va multumesc foarte mult. |
|