Forum avocaţi > Divort

Avocatul de divort poate fi din orice jurisdictie?

28-05-2020
Vizitator
Buna seara,
Sunt casatorita de 3 ani, am o fetita de 18 luni si sunt insarcinata cu al doilea copil. Din timpul primei sarcini, am inceput sa am neintelegeri foarte mari cu sotul meu si am ajuns sa nu mai fim de acord pe nici o tema, mai ales in cresterea copiilor. Eu am suferit o depresie post natala, pentru ca el nu ma ajuta cu mai nimic legat de copil si ma acuza mereu ca sunt lenesa si ca nu fac nimic bine. El este o fire colerica si se enerveaza foarte usor, si a ajuns sa ma jigneasca si sa ma injure de fata cu copilul de cate ori are ocazia. Din pacate, pentru ca nu am stiut reactiona mai bine in anumite situatii la aceste injurii, eu am ajuns sa il lovesc cu palmele. Cand aveam certuri si ma injura si ma facea sa plang, apoi ma inregistra ca sa aiba dovezi ca sunt isterica. Intre timp am ramas accidental insarcinata, dar am decis sa pastram copilul pentru a-i oferi un fetitei un fratior/surioara. Din pacate pe parcursul aceste sarcini, lucrurile au stat si mai rau intre noi, iar certurile si injuriile sunt zilnice si de cele mai multe ori de fata cu fetita noastra. I am cerut de mai multe ori sa plece, sa ma lase macar pana nasc, sa fiu linistita. Dar el nu vrea, pe motiv ca nu lasa copiii cu mine. Eu am ajuns la concluzia ca nu mai am energie sa continui asa, si cu siguranta pentru copii este un mediu foarte toxic. As vrea sa plec cu copiii temporar, dar el nu isi da acordul si nu stiu ce solutie sa gasesc. Isi iubeste mult copiii, dar nu vrea sa recunoasca ca violenta verbala la adresa mea ii afecteaza si nici nu isi schimba comportamentul. Am discutat despre divort, si e de acord sa facem asta dupa ce nasc. Problema e ca nu stiu cum fizic vom putea creste copiii din moment ce el nu vrea sa se separe de ei. intrebarea mea principala este, trebuie sa imi iau un avocat neaparat din orasul in care s-a incheiat casatoria? Apoi, un aspect important e ca noi locuim in strainatate, intr o casa pe care am achizitionat-o impreuna, iar copiii au domiciliul la aceasta adresa din strainatate.
Are sanse sa obtina custodie deplina?
Va multumesc foarte mult.
Răspunde
 28-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Divorțul îl puteți face în România, dar aspectele referitoare la autoritatea părintească, locuința copilului etc, vor fi soluționate de instanța de la reședința obișnuită a a copilului, adică instanța din străinătate. Cu acceptul soțului, și aceste capete de cerere pot fi soluționate de către instanțele din România, odată cu divorțul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care ultimul domiciliu comun al sotilor este in strainatate, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.

Capetele accesorii, referitoare la modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere se vor judeca de catre aceeasi instanta, fiind capete accesorii ale actiunii de divort.

Referitor la stabilirea domiciliului minorilor, instanta va avea in vedere interesul superior al acestora, astfel ca in situatia in care ambii parinti solicita domiciliul copiilor, dupa administrarea probelor si efectuarea anchetelor psihosociale, instanta va decide in acest sens, in functie de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.