|
18-06-2020 |
 | Stela 84
|
| Buna ziua, as vrea sa va intreb daca e posibil sa divortez din strainatate, imputernicind un avocat care sa ma reprezinte in Romania ? Tin sa precizez ca m am casatorit in Bucuresti sect 2, pot sa cer divortul din judetul Suceava. Sau sunt nevoita sa o fac la Bucuresti? | |
|
|
|
18-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Pentru ca n-am inteles legatura dintre Suceava si Bucuresti, de vreme ce locuiti in straintate, va spun ca instantele competente in caz de divort sunt: (in aceasta ordine, din treapta in treapta, nu pe sarite) -judecătoria în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. (daca ati locuit in Suceava cu sotul si sotul mai locuieste acolo) - Dacă soţii nu au avut locuinţă comună - judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul - dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună = judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul (unde locuieste acum sotul, dar sa fie in tara) - iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.(dar nu e cazul la dvs, ca spuneti ca sunteti in strainatate) - Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni expres să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. - În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti. Si, da, puteti fi reprezentata de avocat daca: În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă: - unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, - este împiedicat de o boală gravă, - este pus sub interdicţie judecătorească, - are reşedinţa în străinătate - sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca atat dvs, cat si sotul, locuiti instrainatate, competenta de solutionare revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti. Daca sotul locuieste in tara, la ultimul domiciliu comun, competenta de solutionare revine instantei pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor, iar daca sotul locuieste in tara la o alta adresa, competenta revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza paratul. Daca divortul este prin acord, sotii pot conveni asupra unei anumite instante pentru solutionarea actiunii. Daca nu va puteti prezenta personal in fata instantei, puteti fi reprezentata de un avocat, cu procura speciala, care se obtine de la Ambasada sau Consulatul Romaniei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-06-2020 |
 | Stela 84
|
| Va multumesc pt raspuns! Imi dau seama acu ca trebuia sa dau mai multe detalii, Eu am domicilul in Romania jud. Suceava, si rezidenta in Italia, m am casatorit la Bucuresti in orasul lui de , domiciliu , suntem despartiti din 2016 , si am avut domiciliu comun in Italia , El este de acord cu divortul dar nu contribuie cu bani si Nu vrea sa se prezinte la divort. As dori sa deschid actiunea de divort in Jud.Suceava prin avocat?Deoarece este dificil sa ajung in tara din cauza conditiilor de calatorie la momentul actual .Tin sa mentionez ca nu avem copii si nici bunuri de partajat! | |
|
|
|
23-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| De vreme ce la acest moment amandoi sunteti in Italia, raman ultimele 2 variante - Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni expres să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România.(inclusiv Suceava) - În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti. Daca exista acord, puteti sa aveti ambii acelasi avocat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca sotul este de acord cu divortul si nu va puteti prezenta personal in fata instantei, puteti mandata fie un avocat, fie orice alta persoana pentru a va reprezenta in comun, atat pe dvs, cat si pe sot si puteti alege instanta unde doriti sa se desfasoare judecata. Va trebui atat dvs, cat si sotul sa ii trimiteti persoanei desemnate o procura speciala, pe care o veti obtine de la Ambasada Romaniei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |