Forum avocaţi > Divort

Cum pot face pentru a obtine custodia copiilor

02-07-2020

Buna ziua , sunt divorzata la notar si am 2 fetite de 13 si 10 ani. Eu locuiesc in italia iar fetele cu tatal lor in romania. Precizez obligatiile mele sunt vizita o data la luna si 1000 lei pentru ele. De Doi ani de zile sunt amenintata de fostul sot primesc telefoane de la fete in care plange si imi zic ca trebuie sa le pun bani acasa ca daca nu tatal lor le ia telefoanele si nu mai pot vorbi cu mine , in aceasta perioada trebuia sa ajung in romania pentru a face actele necesare si a le lua in vacanta in italia dar fostul mia zis ca oricum eu trebuie sa platesc tot si cum ca fetele vin la mine eu totusi trebuie sa ai dau banii pentru ele. Precizez ca platesc facturi babysitter mancare haine si absolut tot ce e necesar intrun final acasa trimit in jur de 500 euro. Intrebarea mea este...am vero posibilitate sa reusesc sa imi iau fetele langa mine?
Răspunde
 02-07-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Aveți șanse, cel puțin în cadrul unui program de vizitare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care minorele sunt victimele unor abuzuri fizice sau emotionale din partea tatalui, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, fapta prevazuta si pedepsita de art. 197 NCP:

"Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."

Ulterior puteti solicita in instanta stabilirea exercitarii autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre dvs, pentru a putea scoate minorele din tara fara acordul tatalui, cat si stabilirea domiciliului acestora la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in functie de situatia de fapt.

Instantele din Romania nu pot stabili domiciliul minorilor in afara tarii, decat in situatia in care cererea este accesorie unei actiuni de divort cu elemente de extraneitate, insa puteti solicita stabilirea domiciliului minorelor la bunici, daca se dovedeste ca tatal are un comportament abuziv fata de a acestea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2020
Vizitator
Scuzati-ma dar fetele sunt nascute in italia scoala au facut-o in italia pana acum doi ani . Situatia este prea lunga pentru a putea fi explicata aici. Deci cum ziceti dumneavoastra as avea sansa de a putea avea fetele langa mine ?
Răspunde
 03-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Da, sanse aveti, insa trebuie analizata concret situatia de fapt.

Trebuie sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, pentru a scoate minorele din tara fara acordul tatalui si stabilirea domiciliului acestora la dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.