Buna ziua, Sunt divortat si am doi copii: un baiat si o fetita, iar in hotarare instanta a decis ca custodia copiilor sa fie comuna, iar domiciliul copiilor a fost stabilit: baiatul la tata iar fetita la mama. Fiecare parinte a fost obligat prin decizie la plata unei pensii in cuantum de 16,6% din venitul net. Mentionez ca eu am platit corect de fiecare data (pot dovedi cu extrase bancare). In schimb, in cazul fostei sotii, acesteia i s-a marit salariul semnificativ intre timp (lucreaza in domeniul medical) iar aceasta a continuat sa plateasca pensie raportata tot la vechiul salariu (conform cu ultima adeverinta adusa in timpul divortului). Asadar, trebuie sa plateasca din urma diferenta. Ce trebuie facut in acest caz, pentru a o sili pe fosta sotie sa respecte hotararea ? Un alt proces ? Nu-i vad rostul intrucat cuantumul de pensie este stabilit in procente in hotarare. Si mai am o nelamurire: la calculul lunar al venitului pentru pensie, in procentul respectiv, se considera si bonusuri gen: primele de performanta, al 13-lea salariu, etc, sau se considera doar salariul net lunar ? |
|