Forum avocaţi > Divort

Modificare pensie alimentara divort la notar

06-07-2020
Vizitator
Buna ziua, Am divortat la notar, iar el m-a fortat sa accept o pensie alimentara suma fixa (care reprezinta aprox. 11% din veniturile lui). Se poate face ceva acum (dupa jumatate de an) in acest sens, sa cer cresterea pensiei la 25% din veniturile lui, chiar daca am divortat la NOTAR ? Exista vreo diferenta fata de divortul la judecatorie ? Are un regim special acest tip de divort?
Răspunde
 07-07-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Orice măsură referitoare la acest aspect poate să fie modificată, dar cu o singură condiție: să fi intervenit schimbări față de situația la care a fost stabilită pensia de întreținere. Bănuiesc că veniturile tatălui nu au crescut, dar poate că s-au modificat nevoile minorului. De principiu, se poate stabili o ală pensie, dar trebuie motivată și probată temeinic acțiunea.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anca a scris pe 06-07-2020:
Buna ziua, Am divortat la notar, iar el m-a fortat sa accept o pensie alimentara suma fixa (care reprezinta aprox. 11% din veniturile lui). Se poate face ceva acum (dupa jumatate de an) in acest sens, sa cer cresterea pensiei la 25% din veniturile lui, chiar daca am divortat la NOTAR ? Exista vreo diferenta fata de divortul la judecatorie ? Are un regim special acest tip de divort?

Da, va trebui sa formulati la instanta de tutela o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere datorata minorului.

Chestiunile legate de situatia minorului se pot modifica, in functie de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2020
Vizitator
Ma puteti ajuta, va rog, cu ce inseamna suma pentru "nevoile minorului" ? Daca el plateste sa presupunem 600 lei (reprezentand 11% din venitul lui), se presupune ca si eu ar trebui sa contribui cu aceeasi suma de 600 lei sau cu acelasi procent de 11% din venitul meu (sau din ceea ce ramane dupa ce platesc rata la banca) ca sa acopar cheltuielile copilului? Precizez ca salariul lui e de 3 ori mai mare decat al meu, iar eu am rata la banca de aproximativ 35% din salariul meu. Cum se fac calculele in acest caz? Daca e vorba ca el vine cu 600lei si eu trebuie sa acopar tot 600lei, in cei 1200 lei pentru copil ce intra ? (intra asigurarea ei de studii lunara, jumatate din cheltuielile lunare(bloc, gaz, curent), mancare, haine, imbracaminte, activitati, medic, rechizite scolare). Intra cumva si tabara, dar jumatate din suma pe care o cheltui ca sa platesc concediu de vara ?
Răspunde
 08-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In mod normal, parintii au drepturi si obligatii egale fata de copil.

Avand in vedere faptul ca minorul domiciliaza la dvs, pe langa cheltuielile traiului de zi cu zi, dvs acordati si timp cresterii si ingrijirii minorului.

Chiar daca aveti un venit mai mic, dvs acoperiti nevoile minorului in natura, prin ingrijirea zilnica, asigurarea hranei, implicarea in activitatile scolare etc.

In cazul prezentat, procentul datorat de parintele nerezident este de 1/4 din venitul net/lunar realizat, astfel ca tatal achita sub procentul stabilit de lege.

Sfatul meu este sa promovati in instanta o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre tata, aratand faptul ca situatia de fapt s-a modificat de la momentul divortului pana in prezent, iar procentul stabilit nu acopera nevoile minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.