Forum avocaţi > Divort

Partaj bunuri divort

10-07-2020
Vizitator
Buna ziua,
Fiul si nora mea au locuit intr-o garsoniera inchiriata de fiul meu din aug 2018 pana in dec.2018 cand s-au mutat in apart. achizionat prin programul Prima Casa de catre nora. In iulie 2020 ii cere divortul si il evacueaza din apartament. Din aug 2018 pana in iulie 2020, toate cheltuielile de intretinere zilnice si lunare s-au facut din salariul lui iar salariul ei a mers la banca pt achitarea creditului.In lunile noiembrie 2018 -februarie 2019 s-a mobilat apartamentul cu bani proprii si bani parinti. Pe 1 iunie a avut loc cununia civila si in august nunta; dupa nunta s-au mai platit rate la apartament si s-a cumparat masina noua ( masina ce a detinut-o fiul meu a fost vanduta dupa nunta iar banii ( 3000 euro ) folositi tot la achitarea creditului; in intervalul noiembrie 2018-iulie 2019 am facut credit de 40.000 lei pentru nunta copiilor; in cei 2 ani de relatie am dat baiatului peste 20.000 euro dar chitante efective nu am decat pentru cardul de cumparaturi care atesta cumpararea electrocasnicelor de 8700 lei...cateva alimentari de bani cu cardul meu pentru baiat de ~ 8000 lei...contractul de vanzare al masinii baiatului....totul a fost facut cu buna credinta..doar la nunta le-am dat 25000 lei noi si parintii mei inca 10.000...parintii fetei nu au dat nimic dar nu asta conta ci fericirea copilului meu...deci 2 ani tot salariul lui a mers in casa si tot salariul ei la banca! Ce drepturi are copilul meu deoarece i s-a transmis ca doar 50% din valoarea masinii va primi!Precizez ca masina este inmatriculata pe numele lui. Vor divort la notar iar el nu vrea scandal...ce se intampla daca nu ii da masina si o opreste el iar dupa divort o vinde? Multumesc
Răspunde
 10-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor mobile si imobile, cat si a datoriilor (ratelor) dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Daca fiul dvs a avut o contributie majoritara la dabandirea acestor bunuri si detine dovezi in acest sens, poate solicita o cota mai mare de 50%.

In situatia expusa, apartamentul se va atribui in natura unuia dintre soti, cu obligarea acestuia la plata unei sulte aferenta cotei de 50% din valoarea ratelor achitate in timpul casatoriei, catre celalalt sot.

Cu alte cuvinte, daca nora dvs va pastra apartamentul, va trebui sa ii dea fiului dvs 50% din valoarea ratelor achitate in timpul casatoriei.

Bunurile mobile pot fi impartite intre soti in functie de vointa acestora sau pot fi atribuite unuia din soti, acesta avand obligatia sa ii plateasca ceiluilalt 50% din valoarea bunurilor.

Daca fiul dvs vine autoturismul dupa divort, va trebui sa ii achite sotiei 50% din valoarea masinii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2020
Vizitator
Va multumesc foarte mult pt raspuns...o singura precizare as dori: mobila si electrocasnicele luate inainte de nunta..dar impreuna si cu bani comuni ....plus bani de la noi nu intra in masa partajabila inteleg si nici ratele platite impreuna inainte de casatorie? Faptul ca el a avut o masina inainte de casatorie pe care a vandut-o dupa casatorie si banii s-au dus tot la achitarea creditului nu are importanta? Ma iertati pt insistenta dar vreau sa imi fie clar ce drepturi legale are...ca morale nu are de la cine! Multumesc
Răspunde
 10-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Msp a scris pe 10-07-2020:
Va multumesc foarte mult pt raspuns...o singura precizare as dori: mobila si electrocasnicele luate inainte de nunta..dar impreuna si cu bani comuni ....plus bani de la noi nu intra in masa partajabila inteleg si nici ratele platite impreuna inainte de casatorie? Faptul ca el a avut o masina inainte de casatorie pe care a vandut-o dupa casatorie si banii s-au dus tot la achitarea creditului nu are importanta? Ma iertati pt insistenta dar vreau sa imi fie clar ce drepturi legale are...ca morale nu are de la cine! Multumesc

Bunurile achizitionate inainte de casatorie sunt bunuri proprii ale cumparatorului.

Daca fiul dvs a avut o contributie majoritara la plata ratelor, poate solicita o sulta mai mare de 50% din valoarea acestora.

Speta este destul de complexa, motiv pentru care va sfatuiesc ca fiul dvs sa apeleze la serviciile unui avocat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.