Buna ziua/seara! Părinții mei au divorțat prin 2010, eu având vârsta de 10 ani pe atunci și am rămas doar in custodia mamei pentru ca așa a vrut tatăl meu și mi-a zis sa spun ca vreau sa rămân doar cu mama el fiind obligat sa-mi plătească pensie alimentara. In perioada aceea îmi plătea doar 50€ lunar, mai apoi când am ajuns la liceu a început sa-mi dea 100€ și de ziua mea sau Crăciun îmi mai dadea câțiva bănuți in plus pentru cadou. In schimb, când am ajuns clasa a 12-a și am început pregătirile pentru bacalaureat/ facultate de medicina (la chimie, biologie) acesta a insistat vehement ca nu are sa-mi dea mai mult de 100€ lunar ( unde numai pregătirile pe luna erau 450-500 de lei) plus faptul ca aveam și alte nevoi atât la școala cât și personale, fiind totuși fată. Nu l-a interesat absolut nimic decât probleme lui (soția lui actuala nu muncește, au un copil de 4 ani) și a investit banii in școala de soferi pe tir, a făcut împrumut pe care l a și aprobat pentru a și lua casa in Italia, sa-și plătească ratele la masina, acesta având acum și cetățenie Italiana. Acum am 20 de ani, de jumătate de an lucrez ca sa pot sa ma ajung de la o zi la alta și sa mai strâng un ban pe lângă ce îmi trimite mama pentru a merge la facultate din toamna( de medicina unde numai taxa este 60 de mil pe an) și pe el nu-l interesează de costurile înscrierii, întreținerii mele acolo și după admitere voi renunta la locul de munca pentru ca va trebui sa ma mut și sa încep facultatea, fiind înscrisă totuși și la o postliceala cu cursuri la zi ca și rezerva in caz ca nu am media necesară pentru facultate. In prezent el lucrează la o firma pe tir in comuna in care el locuiește in Italia și are un salariu in jur de 1500-2000€ bănuiesc dacă i a fost și aprobat împrumutul de 100.000€ pentru casa pe care și-a luat-o, iar el cred și consider ca ori o sa înceapă sa nu-mi mai trimită bani pentru ca nu mi-a mai trimis nimic de la începutul lunii trecute sau tot aceeași suma cu care nu ma pot ajunge când încep cursurile, adică cei 100€, refuzând sa-mi trimită mai mult, iar eu n-o sa mai pot sa și lucrez ca sa mai câștig un bănuț sa ma întrețin. Dacă ma puteți ajuta cu un sfat sau cum sa acționez, as fi recunoscătoare! Mulțumesc. |
|