|
03-08-2020 |
 | Ioan Vizitator |
| Buna ziua tuturor, Am fost casatorit 19 ani iar in 2011 am divortat, divortat pe care eu l-am cerut pentru neprotrivire de character. In timpul casatoriei, fost mea sotie, s-a imbolnavit mental, si din cand in cand era internata in spital. Acum a fost diagnosticata cu schizofrenie. Poate cere ca eu sa platesc pensie de intretinere? Cu stima Ioan | |
|
|
|
03-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Cod civil Art. 389 - Obligaţia de întreţinere (1) Prin desfacerea căsătoriei, obligaţia de întreţinere între soţi încetează. (2) Soţul divorţat are dreptul la întreţinere, dacă se află în nevoie din pricina unei incapacităţi de muncă survenite înainte de căsătorie ori în timpul căsătoriei. El are drept la întreţinere şi atunci când incapacitatea se iveşte în decurs de un an de la desfacerea căsătoriei, însă numai dacă incapacitatea este cauzată de o împrejurare în legătură cu căsătoria. (3) Întreţinerea datorată potrivit dispoziţiilor alin. (2) se stabileşte până la o pătrime din venitul net al celui obligat la plata ei, în raport cu mijloacele sale şi cu starea de nevoie a creditorului. Această întreţinere, împreună cu întreţinerea datorată copiilor, nu va putea depăşi jumătate din venitul net al celui obligat la plată. (4) Când divorţul este pronunţat din culpa exclusivă a unuia dintre soţi, acesta nu beneficiază de prevederile alin. (2) şi (3) decât timp de un an de la desfacerea căsătoriei. (5) În afara altor cazuri prevăzute de lege, obligaţia de întreţinere încetează prin recăsătorirea celui îndreptăţit. _____________ | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Da, in situatia in care sotia va solicita acest lucru, puteti fi obligat la plata unei pensii de intretinere catre aceasta, insa trebuie analizata concret situatia de fapt. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-08-2020 |
| De vreme ce are o astfel de afecțiune, practic nu văd cum ar putea să vă acționeze în judecată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-08-2020 |
 | Ioan Vizitator |
| Stimată avocat, Da, am înțeles ca poate sa ceara ajutor de întreținere . Acum încă lucrează și primeste salar , dar s-ar putea sa ceara pensie de boala. Din Septembrie anul viitor am înțeles ca nu mai poate primi pensie de boala din aceasta cauza. Dar dacă va avea pensie, pana la ce nivel voi putea fi obligat de instanța, sa contribui? Eu nu mai am domiciliu in Romania din 2012, cum pot fi înștiințat de toate demersurile la tribunal? Cu stima Ioan | |
|
|
|
12-08-2020 |
 | Ioan Vizitator |
| Adisan a scris pe 10-08-2020: De vreme ce are o astfel de afecțiune, practic nu văd cum ar putea să vă acționeze în judecată. Stimate domnule avocat, Poate ca mama ei ar putea sa facă treaba asta? Cu stima Ioan | |
|
|
|
12-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ioan a scris pe 12-08-2020: Stimată avocat, Da, am înțeles ca poate sa ceara ajutor de întreținere . Acum încă lucrează și primeste salar , dar s-ar putea sa ceara pensie de boala. Din Septembrie anul viitor am înțeles ca nu mai poate primi pensie de boala din aceasta cauza. Dar dacă va avea pensie, pana la ce nivel voi putea fi obligat de instanța, sa contribui? Eu nu mai am domiciliu in Romania din 2012, cum pot fi înștiințat de toate demersurile la tribunal? Cu stima Ioan Cuantumul pensiei de intretinere poate fi stabilit pana la 1/4 din venitul net/lunar realizat de dvs. In momentul in care va depune actiunea, reclamanta trebuie sa precizeze adresa dvs, iar daca nu o cunoaste se poate desemna un curator care sa va apere interesele. Sfatul meu este sa verificati periodic site-ul www.portal.just.ro, insa cel mai sigur este sa sunati la arhiva judecatoriei careia ii revine competenta sa judece cauza, pentru a verifica daca s-a inregistrat actiunea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |