Forum avocaţi > Divort

Divorț cu copil minor

05-08-2020
Vizitator
Bună ziua aș Dori să știu cum se poate rezolva situația noastră suntem căsătoriți de 12 ani la soțul a decis că trebuie să divorțăm deoarece nu ne mai înțelegem avem un copil de 10 ani iar eu în acest timp am stat în casa lui pe care o are înainte de divorț
Această casă nu arăta ca acumin ea in am investit cam 30 -40000 € renovând făcând etaj garaj gard etc
Între timp am deschis firmă Într-un apartament pe care soțul îl avea moștenire In care și în acela am investit cam 30000 € după șapte ani am închis firma eu lucrând acolo în acest timp pe opt ore două sau patru
Acum doi ani am achiziționat un apartament 2 camere cf2
Aș vrea să știu acum în situația de față dacă eu semnez divorțul ce șanse am să rămân tutorele copilului adică să obțin custodia lui în situația în care momentan eu nu am job de vreo doi ani am stat acasă să am grijă de copii să mă ocup de școală de teme
Iar soțul a spus că imi cedează mie apartamentul pe care l-am cumpărat împreună însă costurile sunt mult mai mari Cele cu investiția casei și a apartamentului unde a fost firmă și ar fi trebuit să-mi dea mai mulți bani ..
el spune că pot sta în casă atâta timp cat îmi doresc vreau să știu dacă legal am dreptul la ceva din casa în care am stat 12 ani în care am investit și dacă pot obține custodia copilului și dacă pot să stau în casă până când mă pun pe picioare eventual să-mi găsesc un job
Răspunde
 05-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nimic si nimeni nu va obliga sa fiti de acord cu divortul ori sa va parasiti casa. Faptul ca sotul a decis ca nu mai merge casatoria nu inseamna nimic. Intr-un mariaj, ca in orice contrcat, sunt cel putin 2 parti.
Daca sotul promoveaza divort in instanta in lipsa acordului dvs., trebuie sa indice motive temeinice; daca nu, divortul lui este respins.
Inainte de a ajunge la un avocat, va sugerez sa discutati si sa negociati toate aspectele care va intereseaza. Daca sotul chiar doreste sa scape de dvs, va negocia. Apoi, mergeti la notar/mediator si puneti totul in scris. Apoi, acceptati divortul.
Oricum, data fiind aparenta complexitate financiara a spetei, va recomand sa va angajati si in faza discutiilor un avocat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie solutionat divortul.

Va trebui sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat, cat si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti.

Ulterior trebuie solutionat partajul. Masa partajabila este compusa din totatalitatea bunurilor achizitionate de soti, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Referitor la imbunatatirile aduse imobilului, puteti solicita un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul imbunatatirilor efectuate, in masura in care aveti dovezi in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Asupra apartamentului achiziționat aveți un drept de coproprietate alături de soț, iar asupra investițiilor realizate la imobilul proprietatea soțului, dvs aveți un drept de creanță.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.