Forum avocaţi > Divort

Cum divortez dacă sotul nu e de acord?

09-08-2020
Vizitator
Bună ziua. Sunt căsătorită de 10 ani si locuiesc cu sotul si socrii mei. Cu acestia din urmă nu m-am înțeles niciodată, vor sa comande și să știe tot ce faci; socrul este alcoolic. Din cauza lor avem tot timpul discuții in familie. Avem un baietel de 3 ani, obtinut ptin fertilizare in vitro cu ovocite si sperma donata, practic acest copil nu este din sotul meu. Vreau să divortez sa plec de aici cu tot cu copil, dar el nu mă va lăsa să fac acest lucru. In trecut l-am mai amenințat ca plecam la părinții mei si a zis ca o sa facă plangere la politie: parasire de domiciliu. Ce ma sfătuiți să fac? Cum să procedez? Este o relatie toxică pentru noi toți. Nu mai pot!
Răspunde
 10-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu mai exista parasire de domiciliu. Deci, nu are ptr ce sa faca plangere la politie.
De vreme ce pe certificatul de nastere al minorului apare ca tata sotul dvs, din punct de vedere legal sotul dvs. este tatal copilului, chiar daca minorul este obtinut prin fertilizare in vitro.
Puteti sa intentati actiunea de divort si fara acordul sotului si sa va mutati cu minorul la parintii dvs. Prin actiune veti solicita si stabilirea definitiva a minorului la domiciliul dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca doriti sa va mutati impreuna cu minorul, puteti pleca oricand la parintii dvs.

Ulterior va trebui promovata actiunea de divort, cat si solutionarea chestiunilor legate de situatia minorului: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Puteti divorta, chiar daca sotul nu este de acord.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți să plecați cu copii. Important este ca la noua locuință să asigurați copiilor condiții decente de creștere și educare. Nu contează dacă locuința este proprietatea dvs, dacă este închiriată sau dacă sunteți tolerată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-08-2020

Multumesc frumos!
Răspunde
 15-08-2020

Multumesc frumos!
Răspunde
 15-08-2020

Mulțumesc frumos!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.