Forum avocaţi > Divort

Mama, se mai poate intoarce acasa?

16-09-2020
Vizitator
Buna ziua, Sunt o mama cu o fetita de 2 ani si in urma cu 4 zile a trebuit sa parasesc domiciliul, in urma unui ordin de protectie solicitat de sotul meu ( prin 112). Mentionez ca acesta cauta prin toate mijloacele, sa demonstreze ca sunt o mama violenta, stiind ca astfel am sanse mai mici de a pastra copilasul, in cazul unui divort. Ordinul nu a fost aprobat de judecator si pot sa ma intorc acasa. Dar nu pot oricum: sunt conditionata de sot sa vin fara caine (am un caine dinaintea casatoriei carea acum este batran...nu am unde sa il duc si nici nu vreau). Apartamentul este luat cu 2 luni inainte de cununia civila si este pe numele sotului. Locuim in el de 2 ani. Inteleg ca nu am niciun drept la apartament si pot fi data afara oricand. Daca sunt conditionata sa ma intorc, neputand indeplini conditia, pot fi acuzata de sot de..rapire copil, parasire domiciliu sau cine mai stie de ce anume? Eu am parasit apartamentul pentru ca el m-a dat afara iar acum nu pot sa ma intorc caci este apartamentul lui. Ce variante am?
Multumesc.
Răspunde
 16-09-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca sotul a conditionat intoarcerea fara caine, si nu judecatorul, va puteti intoarce cu cainele.

Cautati repede un avocat local si solicitati-i sa inscrie apartamentul sotului ca locuinta a familiei in Carte Funciara.

Copilul este la sot ori la dvs, ca nu inteleg. De ce vorbiti de rapire de copil?
Iar parasire de domiciliu nu mai exista, deci nu constituie vreo infractiune.

Daca va intoarceti pentru copil, si decideti sa plecati pentru ca aveti unde sa locuiti (la rude, la parinti, in chirie) in conditii decente, puteti lua copilul si pleca. Intentati imediat o actiune de divort (imi pare rau, dar din afara pare ca aveti o casnicice compromisa) si, in paralel, o ordonanta presedintiala prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorei la resedinta dvs si plata pensiei de intretinere ptr. minora pana la judecarea definitiva a divortului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nu exista infractiunea de parasire de domiciliu si nici nu se poate vorbi de rapire de minori, in situatia expusa de dvs.

Daca nu doriti sa va mai intoarceti la sot, puteti locui impreuna cu minorul la o alta adresa, iar daca doriti sa divortati, va trebui sa formulati o actiune in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.