|
25-09-2020 |
 | Gigi1
|
| Bună seara. M am căsătorit în anul 1968. In anul 1975 am primit prin testament de la un unchi un teren și o casa .doar terenul fiind intabulat. În testament am fost doar eu mentionat. In urma cu 15 soția mea m a părăsit. Fara sa divorțăm. In anul 2016 am vândut terenul și casa . In 2017 noul proprietar și a intabulat și casa. Acum soția a depus cerere de divorț, cerând și parte la casa. Sun obligat să i dau?emoționez că în succesiunea făcută după testament ,doar eu am fost pus în drepturi la bunurile mostenite | |
|
|
|
25-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Bunurile primite mostenire prin testament in 1975 sunt bunurile dvs. proprii, cf. art.31 din fostul cod al familiei. Deci, nu fac parte din masa partajabila la divort. Le-ati putut instraina legal, fara acordul sotiei, vanzarea fiind valabil incheiata, iar banii obtinuti in urma vanzarii sunt banii dvs. proprii. Sotia nu are niciun drept asupra bunurilor mentionate de dvs, decat daca in intervalul 1975 -2005 ati locuit impreuna cu sotia in casa pe care ati mostenit-o si ulterior vandut-o, si sotia ar putea dovedi ca are un drept de creanta [a participat cu bani la renovarea ori modernizarea casei]. Cu alte cuvinte, va poate cere doar o suma de bani, cu titlu de contributie la zugraveli, parchetari, extinderi etc. daca dovedeste acest lucru. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-09-2020 |
 | Gigi1
|
| |
|
|
26-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand, prima data se va solutiona actiunea de divort si ulterior cea avand ca obiect partajul. Bunurile mostenite va apartin, astfel ca sotia nu are niciun drept asupra acestora. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-09-2020 |
 | Gigi1 Vizitator |
| Am primit o adresă de la judecătorie in care mi se cere să depun o întâmpinare la cererea soției pentru divorț si partaj bunuri comune. Daca prezint actul de vânzare a casei, se mai face partaj? Mulțumesc | |
|
|
|
26-09-2020 |
|
| Specificati in intampinare ca nu exista bunuri partajabile, depuneti certificatul de mostenitor si actul de vanzare si cereti sa se respinga capatul de cerere | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-09-2020 |
 | Gigi1 Vizitator |
| |
|
|
26-09-2020 |
| În întâmpinare veți solicita să se constate că bunurile imobile (casă și teren) nu fac parte din masa partajabilă a bunurilor comune, acestea fiind bunuri proprii ale dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gigi1 a scris pe 26-09-2020: Am primit o adresă de la judecătorie in care mi se cere să depun o întâmpinare la cererea soției pentru divorț si partaj bunuri comune. Daca prezint actul de vânzare a casei, se mai face partaj? Mulțumesc Formulati Intampinarea in termenul legal, in care specificati situatia de fapt si atasati Certificatul de mostenitor, pentru a dovedi ca imobilul a fost bun propriu. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-10-2020 |
 | Adrian.beschea@yahoo.com Vizitator |
| Noul proprietar al casei , ar putea avea de suferit? | |
|
|
|
07-10-2020 |
| Adrian.beschea@yahoo.com a scris pe 07-10-2020: Noul proprietar al casei , ar putea avea de suferit? Va rog sa detaliati speta dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-10-2020 |
 | Adrian.beschea@yahoo.com Vizitator |
| Cu referire la speță dl Gigi 1.. | |
|
|
|
09-10-2020 |
|
| Adrian.beschea@yahoo.com a scris pe 07-10-2020: Noul proprietar al casei , ar putea avea de suferit? Nu. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-10-2020 |
| Adrian.beschea@yahoo.com a scris pe 09-10-2020: Cu referire la speță dl Gigi 1.. Noul proprietar, fiind de buna credinta, nu suporta nicio consecinta din punct de vedere legal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |