Forum avocaţi > Divort

Ce drepturi am după divorț

06-10-2020
Vizitator
O sa divorțez de sotul meu avem 11 ani împreună și 2 copii 10 respectiv 5 ani. Avem o casa pe care am cumpărat-o împreună doar ca eu nu sunt trecuta pe actele de la casa. nu lucram cu acte nici unul doar ca el în ultimi 4 ani a lucrat în străinătate și ne trimetea și noua bani. Întrebarea mea este :am și eu dreptul la casa?
Răspunde
 06-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, daca imobilul a fost cumparat in timpul casatoriei, chiar daca nu figurati in contract, detineti cote de proprietate egale, 50%-50%.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2020
Vizitator
Dar dacă eu am găsit pe altcineva cu care am o relație deșii nu sunt divorțată de soțul meu ma poate acuza de concubinaj sau adulter? Pentru ca ma amenință că o să îmi ia copii(copii sunt cu mine acum am părăsit domiciliu pentru ca nu puteam sa mai stam împreună făcea scandal în fiecare zi, iar acum stau la tatăl meu cu copii) are șanse sa obțină el custodia lor? Copii nu sunt atașați de el pentru ca a fost plecat mai tot timpul și nu vor sa stea cu el
Răspunde
 07-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu se mai pedepseste concubinajul/adulterul. Nu este un argument cu care sa va ameninte.
Sunteti despartiti in fapt si minorii sunt la dvs.
Important este sa aiba conditii de viata civilizate, sa fie ingrijiti, iubiti, ocrotiti.
Stabilirea locuintei minorului la unul dintre parti nu este acelasi lucru cu luarea custodiei. La noi, daca unul dintre parinti nu e nebun ori periculos ori ticalos, (pe romaneste) nu isi pierde custodia. Exercitarea autoritatii parintesti va fi in comun.
Sotul poate introduce cerere de stabilire a domiciliul minorilor la el si sa va ceara pensie de intretinere.
Acelasi lucru va recomand sa-l faceti dvs. imediat sa nu asteptati sa faca el miscare. Contactati un avocat local in acest sens.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alina a scris pe 06-10-2020:
O sa divorțez de sotul meu avem 11 ani împreună și 2 copii 10 respectiv 5 ani. Avem o casa pe care am cumpărat-o împreună doar ca eu nu sunt trecuta pe actele de la casa. nu lucram cu acte nici unul doar ca el în ultimi 4 ani a lucrat în străinătate și ne trimetea și noua bani. Întrebarea mea este :am și eu dreptul la casa?

Imobilul achizitionat in timpul casatoriei este bun comun, iar cotele sotilor se prezuma a fi egale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alina a scris pe 07-10-2020:
Dar dacă eu am găsit pe altcineva cu care am o relație deșii nu sunt divorțată de soțul meu ma poate acuza de concubinaj sau adulter? Pentru ca ma amenință că o să îmi ia copii(copii sunt cu mine acum am părăsit domiciliu pentru ca nu puteam sa mai stam împreună făcea scandal în fiecare zi, iar acum stau la tatăl meu cu copii) are șanse sa obțină el custodia lor? Copii nu sunt atașați de el pentru ca a fost plecat mai tot timpul și nu vor sa stea cu el

Culpa in desfacerea casatoriei, in modalitatea expusa, nu va afecteaza drepturile si obligatiile in calitate de parinte.

Pe langa desfacerea casatoriei, solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dvs, obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere si exercitarea in comun a autoritatii parintesti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.