Forum avocaţi > Divort

Partaj nesolutionat

13-10-2020
Vizitator
Bună ziua! Am divorțat în 2008, fiica fiindu-mi încredințată și soțul obligat la pensia alimentara de 25% din salariul minim pe economie neavând job atunci. În timpul căsătoriei am cumpărat un apartament în Mangalia, bunuri casnice,2 mașini, am renovat apartamentul.Partajul nu l-am deschis din lipsă de bani, având un copil mic de crescut și fiind nevoită să mă mut în Bacău cu chirie, fostul soț netrimitand pensia alimentară, el rămânând în locuinta din Mangalia. Acum chiar de aș dori să deschid partajul nu am cum căci fostul soț nu a vrut să-mi dea niciun exemplar de contract al apartamentului.In prezent fiica fiind majora, a încercat să vorbească cu tatăl despre partaj, el i-a răspuns că eu numai am niciun drept că nu am contribuit la întreținerea apartamentului după divorț.Fiica mea zis ca fostul soț ar avea sechestru pus de ANAF pe apartament
pentru niște datorii mai vechi și i-a zis să mă întrebe dacă am primit ceva de la ANAF.Intrebarile mele sunt:dacă el a locuit în apartament și eu trebuia să contribui la ce...?, dacă este adevărat că nu mai am niciun drept la partaj și dacă într-adevăr este pus sechestru pe apartament de ANAF pe numele lui, eu ca și proprietar pe același apartament ce pot face în cazul meu. Mulțumesc tuturor anticipat!
Răspunde
 13-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Partajul este imprescriptibil, deci puteti sa-l cereti oricand doriti.
Nu aveti nevoie de un contract al casei, instant ail va obliga pe fostul sot - la cererea dvs - sa-l depuna.
Cu ceea ce a contribuit sotul (si dovedeste acesta lucru) i se va mari lui cota din apartament.
Pentru datoriile lui nu sunteti raspunzatoare, le va achita din cota sa. Anaf nu se indestuleaza din cota dvs. daca apartamentul va fi vandut.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati actiunea de partaj la Judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla imobilul.

Chiar daca nu ati mai locuit in imobil, nu va este afectat dreptul de proprietate in cota de 1/2.

Daca fostul sot solicita, puteti fi obligata la plata a 1/2 din cheltuielile efectuate cu intretinerea imobilului, impozitul anual etc, in masura in care aduce dovezi in acest sens.

In ceea ce priveste datoria sotului, acesta poate fi executat din cota de 1/2 pe care o detine.

Un duplicat al contractului de vanzare-cumparare puteti obtine de la notariatul unde ati incheiat vanzarea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.