Forum avocaţi > Divort

Pentru dezbaterea succesiunii si partaj

05-11-2020
Vizitator
Pentru dezbaterea succesiunii si partaj în urma decesului tatalui meu, care detinea bunuri comune dobândite în timpul căsătoriei cu a doua lui sotie si anume:
▪un apartament, o masina, conturi proprietate comuna la banca si CAR
▪si contul cu suma de 85499,99 lei rezultata din mostenirea tatalui meu de la tatal lui (bunicul meu)

Cronologie:
▪in 30 dec.2018 a decedat bunicul meu, de la care tatal meu a mostenit 1/3 din casa
▪in buna intelegere cu ceilalti mostenitori casa s-a vandut, tatalui meu revenindu-i cota parte din vanzare, mai precis  85499 lei, suma pe care tatal meu a primit-o in contul deschis la banca. In Extrasul de cont de la acea banca - se stipuleaza ca suma de 80000 lei (din banii primiti prin vanzarea casei mostenite de tatal meu) - a fost retrasa in data de 28 ianuarie 2020 cand tatal meu era foarte bolnav (in acea perioada fusese internet de cateva ori si cand era acasa solicita Serviciul de ambulanţă foarte des)
Precizez ca tatal meu, diagnosticat cu formatiuni tumoare si nodulare, a decedat in data de 06 aprilie 2020.
In legatura cu cheltuielile care au fost facute pentru ingrijire - mentionez ca tatal meu, fiind maistru militar avea o pensie de 3771 lei/luna si a beneficiat de medicamentele gratuite si tratamente decontate de catre MAN. 
In urma decesului tatalui meu sunt doi mostenitori:
▪un copil (eu, fiica lui din prima casatorie) si
▪sotia supravietuitoare (a doua sotia a tatui meu)
Sotia supravietuitoare a primit ajutorul de înmormântare, oferit de stat pentru serviciile funerare, in valoare de 5429 lei.
Sotia supravietuitoare considera ca nu trebuie sa imparta nimic cu nimeni, iar despre banii rezultati din mostenirea tatei pe care chiar ea i-a scos de la banca zice ca "nu stie nimic despre ei"
Răspunde
 06-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din bunurile lasate de tatal dvs., dvs.detineti o cota de 3/4, iar a doua sotie doar 1/4. Va adresati notarului ptr. deschiderea succesiunii tatalui si precizati in ce consta masa succesorala, dupa stiinta dvs.
Daca sotia nu coopereaza, va trebui sa va adresati instantei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In mod cert nu veti reusi o solutionare amiabila a diferendului cu actuala sotie a tatalui dvs, motiv pentru care va trebui sa mergeti la notar pentru a obtine declaratia de acceptare a mostenirii si ulterior sa va adresati instantei pentru efectuarea partajului succesoral.

Cotele care le revin mostenitorilor din masa succesorala sunt de 1/4 sotiei supravietuitoare si 3/4 copiilor defunctului, in parti egale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.