Forum avocaţi > Divort

Custodie vizite

21-11-2020

Buna ziua, sunt divortat de 5 ani si avem un copil in custodie comuna cu domiciliul la mama lui. In urma procesului de divort s-a stabilit un program de vizite in weekend-ul 1 si 3 ale lunii la un apartament pe care fosta il detine. In acest moment stau acolo parintii ei din motive de sanatate. Eu inteleg situatia avand in vedere pandemia dar acum imi cere sa nu mai vin in vizita la copil pana ce aceata pandemie nu dispare. Eu am propus sa vina copilul la mine (stam in aceeasi localitate) macar odata pe luna pentru a pastra legatura cu el. Am fost refuzat avand in vedere conditiile mai sus mentionate si doreste sa mearga in instanta invocand aceasta pandemie. Ce drepturi am in continuare si cum pot sa-mi vad copilul?
Răspunde
 21-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția au recomandat ca legăturile personale să fie exercitate în această perioadă prin mijloace de comunicare la distanță.

Si instanțele de judecată sesizate cu ordonanțe președințiale au recurs la soluția exercitării legăturilor personale la distanță, prin mijloace electronice, apreciind că interesul superior al minorului impune acest lucru.

Chiar daca temporar este o solutie mai puțin mulțumitoare, este cu siguranță o soluție prudentă, la care în primul rând părinții ar fi trebuit să se gândească pentru binele copiilor lor; pentru ca legislaţia de dreptul familiei consacră principiul respectării interesului superior al copilului minor în toate circumstanţele.

Ca atare, dvs.aveti in continuare aceleasi drepturi, ati putea chiar forta vizitarea minorului cu hotararea jud. in mana ori preluarea minorului la domiciliul dvs. daca locuiti singur si respectati toate regulile sanitare impuse de pandemie in starea de alerta,insa - dat fiind pericolul nevazut care ne inconjoara si lasand la o parte abuzul pe care mama minorului il comite in mod evident si nerezonabil, profitand de situatie - incercati sa rezolvati asa cum au recomandat directiile de protectia copilului si cum au stabilit - in cazuri identice - instantele, totul raportat la interesul minorului. Este dreptul lui, al minorului, in primul rand, sa va vada, dar nu este exclus riscul sa-i faceti rau involuntar.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mihai Mugur a scris pe 21-11-2020:
Buna ziua, sunt divortat de 5 ani si avem un copil in custodie comuna cu domiciliul la mama lui. In urma procesului de divort s-a stabilit un program de vizite in weekend-ul 1 si 3 ale lunii la un apartament pe care fosta il detine. In acest moment stau acolo parintii ei din motive de sanatate. Eu inteleg situatia avand in vedere pandemia dar acum imi cere sa nu mai vin in vizita la copil pana ce aceata pandemie nu dispare. Eu am propus sa vina copilul la mine (stam in aceeasi localitate) macar odata pe luna pentru a pastra legatura cu el. Am fost refuzat avand in vedere conditiile mai sus mentionate si doreste sa mearga in instanta invocand aceasta pandemie. Ce drepturi am in continuare si cum pot sa-mi vad copilul? [/quoD

O altî soluție ar fi aceea în care să solicitați un alt program de vizitare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sfatul meu este sa formulati o actiune in instanta pentru modificarea programului de vizita, prin care sa solicitati ca programul de vizita sa se desfasoare la domiciliul dvs si chiar extinderea acestui program.

De asemenea, fata de nerespectarea programului de vizita, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva mamei, conform prevederilor art. 379 NCP:

"(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2020

Multumesc frumos pentru sfat!
Răspunde
 22-11-2020

Multumesc pentru sfat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.