Forum avocaţi > Divort

Partaj apartament cu credit imobiliar

10-01-2021
Vizitator
Buna ziua . Am divortat de curand , partajul nu a fost facut. Avem un apartament cu credit ipotecar pe care as vrea sa il vand pentru a achita creditu si restu banilor sa ii inpart cu fosta sotie , dar ea nu este de acord cu vanzarea acestuia. Ce as putea face in aceasta situatie ?
Răspunde
 11-01-2021

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Faceti partajul, solicitati atribuirea apartamentului catre dvs. cu obligatia platii unei sulte catre sotie. De asemenea partajati si creditul in cadrul actiunii de partaj.
Apoi puteti sa vindeti singur apartamentul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor si a datoriilor acumulate de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Daca nu veti ajunge la un acord cu fosta sotie cu privire la modul de impartire al masei partajabile, va trebui sa va adresati instantei.

Daca sotia nu doreste sa vanda apartamentul, puteti solicita atribuirea acestuia in natura catre dansa, cat si a creditului aferent, urmand ca aceasta sa fie obligata la plata unei sulte catre dvs, reprezentand 1/2 din valoarea masei partajabile.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2022
Vizitator
Apartament cumpărat în 24.09.2007 la prețul de 59.486 CHF echivalentul 36.000€ cu un avans de 19.486CHF /11.792 € și un credit ipotecar de 40.000 CHF/24.208 € pe o perioadă de 30 ani.
În ianuarie 2011 când am divorțat de fosta sotie cu care am luat apartamentul soldul de achitat era de 38.128 CHF aprox. 29.500€ iar valoarea pe piață a apartamentului era de 25.000€ ca să-l achitam și sa scăpăm de credit trebuia sa scoatem din buzunar 5000€.
În urma discuțiilor de după divorț am convenit ca plătesc eu ratele in continuare rămânand eu cu apartamentul, ca urmare am făcut o imputernicire cu care semnam în numele tău actele pentru a ceda sau vinde apartamentul care se pare ca nu mai este valabilă în momentul acesta întrucât au trecut 10 ani de atunci după spusele notarului unde am făcut-o.
În ianuarie 2022 soldul de achitat este de 27.938 CHF aprox. 26.700€ valoarea actuala apartamentul este de aprox. 40.000-45.000€
Ratele achitate de mine din ianuarie 2011 până în prezent sunt de 27984 CHF aprox. 23.906 € și cu renovări de aprox. 5.000€ în urma cu 4 ani.
Avansul de 19.468 CHF și ratele in CHF din 2007 până când am divorțat au fost plătite împreună dar de către mine la ghișeu sau conturile mele
În timpul căsnicie eu am vândut un apartament în valoare de 20.000€ bani care sau cheltuit nu stiu pe unde si cum dar împreună....iar ea vândut o garsonieră în valoare de 8000 € bunuri dobândite amandoi înainte de căsătorie

Dacă îmi puteți răspunde la unele nelămuriri si întrebări ...
-Ce obligații as avea eu față de ea dacă as vrea sa rămân cu apartamentul
Ce și cât ar trebui sa ma despăgubească ea ca să fiim din nou în același drepturi
Moneda în care se fac despăgubirile
Cheltuielile făcute de mine făcute după divorț pentru: repararea subsolului, construirea acoperișului, impozit apartament, asigurarea de apartamentul ea fiind obligatorie ca să acopere bunul girat....
Cota parte din rate sau bun este egala chiar dacă eu am adus venituri mai mari față de ea...iar ea avea o fiică care a stat cu noi.
Va atașat copie după contractul de apartenent și acea imputernicire
Va mulțumesc anticipat pentru timpul răpit și amabilitate
Răspunde
 23-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Aceasta nu este o intrebare pentru un forum.
Dvs. doriti o consultanta juridica in adevaratul sens al cuvantului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cristi M. a scris pe 23-01-2022:
Apartament cumpărat în 24.09.2007 la prețul de 59.486 CHF echivalentul 36.000€ cu un avans de 19.486CHF /11.792 € și un credit ipotecar de 40.000 CHF/24.208 € pe o perioadă de 30 ani.
În ianuarie 2011 când am divorțat de fosta sotie cu care am luat apartamentul soldul de achitat era de 38.128 CHF aprox. 29.500€ iar valoarea pe piață a apartamentului era de 25.000€ ca să-l achitam și sa scăpăm de credit trebuia sa scoatem din buzunar 5000€.
În urma discuțiilor de după divorț am convenit ca plătesc eu ratele in continuare rămânand eu cu apartamentul, ca urmare am făcut o imputernicire cu care semnam în numele tău actele pentru a ceda sau vinde apartamentul care se pare ca nu mai este valabilă în momentul acesta întrucât au trecut 10 ani de atunci după spusele notarului unde am făcut-o.
În ianuarie 2022 soldul de achitat este de 27.938 CHF aprox. 26.700€ valoarea actuala apartamentul este de aprox. 40.000-45.000€
Ratele achitate de mine din ianuarie 2011 până în prezent sunt de 27984 CHF aprox. 23.906 € și cu renovări de aprox. 5.000€ în urma cu 4 ani.
Avansul de 19.468 CHF și ratele in CHF din 2007 până când am divorțat au fost plătite împreună dar de către mine la ghișeu sau conturile mele
În timpul căsnicie eu am vândut un apartament în valoare de 20.000€ bani care sau cheltuit nu stiu pe unde si cum dar împreună....iar ea vândut o garsonieră în valoare de 8000 € bunuri dobândite amandoi înainte de căsătorie

Dacă îmi puteți răspunde la unele nelămuriri si întrebări ...
-Ce obligații as avea eu față de ea dacă as vrea sa rămân cu apartamentul
Ce și cât ar trebui sa ma despăgubească ea ca să fiim din nou în același drepturi
Moneda în care se fac despăgubirile
Cheltuielile făcute de mine făcute după divorț pentru: repararea subsolului, construirea acoperișului, impozit apartament, asigurarea de apartamentul ea fiind obligatorie ca să acopere bunul girat....
Cota parte din rate sau bun este egala chiar dacă eu am adus venituri mai mari față de ea...iar ea avea o fiică care a stat cu noi.
Va atașat copie după contractul de apartenent și acea imputernicire
Va mulțumesc anticipat pentru timpul răpit și amabilitate

In situatia in care fosta sotie v-a vandut apartamentul dupa divort, nu ii mai datorati nimic.

In situatia in care nu ati efectuat partajul, fosta sotie poate solicita o sulta aferenta cotei de 1/2 din imobil, fiind bun comun, achizitionat in timpul casatoriei, iar moneda in care se va efectua plata este lei, daca nu reusiti sa incheiati o tranzactie.

Daca aportul dvs a fost majoritar la dobandirea bunului, puteti solicita atribuirea unei cote de peste 50%.

Cheltuielile efectuate dupa divort, au fost platite de dvs, din moment ce locuiti in imobil, insa puteti solicita obligarea fostei sotii la plata unei sulte, reprezentand 1/2 din aceste cheltuieli.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-06-2022
Vizitator
Buna ziua am următoarea problema am fost căsătorit timp de 5 ani am făcut un credit ipotecar am divorțat ..fosta sotie a decedat iar acum moștenitorii vor să mă oblige sa vând ap unde sunt titular și am platit și plătesc în continuare si după moartea fostei....ce trebuie făcut? O recomandare de avocat pe Timișoara?
Mulțumesc
Răspunde
 28-06-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui dezbatuta mostenirea de pe urma defunctei.

Dvs ati efectuat partajul?

Referitor la un avocat, va puteti alege unul din sectiunea "tabloul avocatilor" al Baroului Timis.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.