Forum avocaţi > Divort

Divort conform art.935 din NCC

19-01-2021
Vizitator
Buna seara,

Am calitatea de parat intr-un dosar de divort. Sotia a solicitat divortul din culpa ambilor dar, pentru ca nu am acceptat sa aiba custodia exclusiva a copiilor, si-a modificat cererea si a solicitat divort din culpa mea. La momentul respectiv ne-am concentrat mai mult pe programul de vizitare al copiilor si alte detalii. Au trecut ani de atunci iar divortul nu s-a pronuntat inca. Am descoperit relativ recent articolul 935 din NCC. Va rog sa-mi transmiteti daca pot solicita acum, si cu ce tip de motivare, pronuntarea divortului conform art.935 tinand cont de faptul ca eram separat de sotie de mai bine de 2 ani atunci cand a initiat divortul si am ca dovada declaratia ei din Ancheta sociala facuta la noua ei locuinta dupa inceperea divortului.
Multumesc anticipat.

D.
Răspunde
 19-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Este tare ciudat că divorțul nu s-a soluționat după atâția ani. Probabil că s-a perimat.
Consider că dvs trebuie să formulați o acțiune nouă de divorț și să cereți divorțul din culpă comună, având ca motive neînțelegerile dintre părți. dacă solicitați divorțul pe motiv de despărțire îndelungată în fapt, dvs veți cel din vina căruia se va pronunța divorțul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2021
Vizitator
Multumesc pentru promptitudine.
Actiunea nu e perimata. Dureaza de cativa ani pentru ca, in afara de termene date pentru a afla detalii relevante, sotia a facut cereri pentru aflarea veniturilor mele din afara tarii, desi eu eram prezent la termene, pentru ca judecatorul a incercat sa se recuze si pentru ca avocatii ambelor parti au pretins de cateva ori ca nu pot participa la termene din motive obiective. Pe scurt, aceasta este strategia sotiei, sa dureze cat mai mult actiunea de divort pentru ca ea sa solicite pensia de intretinere de la data inceperii actiunii, desi eu am facut dovada contributiei la intretinerea copiilor.
Considerati ca pot solicita acum divortul conform art.935?
Răspunde
 19-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Angajați un avocat pentru a încheia procesul. Păstrați dovezile de prestare a pensiei de întreținere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2021
Vizitator
Am depus aproape la fiecare termen dovezi ca imi intretin copiii.
Am avocat. Vorbesc ca la pereti cu el...
Credeti ca se poate ajunge la o durata de 7 ani a unei actiuni de divort fara concursul ambilor avocati si a judecatorului? Eu nu.
Daca se poate, rog un raspuns la intrebarea mea.
Răspunde
 19-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Divortul pentru o separare de cel putin doi ani poate fi solicitat prin cerere reconventionala, insa din pacate nu va mai aflati in termen pentru redactarea acestei cereri.

Mi se pare exagerat de mare durata solutionarii fondului.

Luati legatura cu avocatul dvs si solicitati-i sa va formuleze o aparare eficienta, deoarece are posibilitatea sa se opuna cererilor de amanare formulate de catre partea adversa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2021
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.