Forum avocaţi > Divort

Taxa timbru

01-02-2021
Vizitator
Bună seara.sotia mi a intentat divorț și totodată cere partaj la casa care am primit o prin testament de la un nas de al meu, beneficiarul testamentului fiind eu doar eu. Anul trecut am depus testamentul la judecătorie ca proba. Acum sentința s a amânat, cerindu mi din nou să dovedesc că era casa bun propriu și să plătesc o taxa de timbru în acest sens. Trebuie sa plătesc bani sa dovedesc ceva ce e evident?
Răspunde
 01-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Prin faptul ca "sentinta s-a amanat" vreti sa spuneti ca dupa ce s-au inchis dezbaterile si instanta a ramas in pronuntare, dosarul s-a repus pe rol si vi s-a cerut plata unei taxe de timbru?
Daca da, inseamna ca ati formulat si dvs. o cerere reconventionala (ati avut cereri, nu doar simple aparari fata de pretentiile sotiei).

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2021
Vizitator
Nu am avut nicio pretenție, nicio cerere. Avocata mi a zis că taxa de timbru este pentru faptul că instanța trebuie sa studieze actele depuse în favoarea mea
Răspunde
 01-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu va suparati, dar asa ceva n-am mai auzit.
Taxa de timbru plateste cel care formuleaza o pretentie, o cerere. "Plateste" instanta sa-i dea o sentinta sa-i certifice pretentia ori sa-i dea dreptate.
Nu aveti pretentii, doar va aparati fata de sustinerile reclamantei, nu trebuie sa platiti nimic.
Mai intrebati-o o data pe avocata dvs, poate nu ati inteles dvs. situatia. Ori vedeti ce a scris in intampinare si dvs. nu stiti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2021
Vizitator
Nu știu ce să mai cred! Am întrebat o , s a bâlbâit și a zis că mai verifica mâine. Eu nu am putut fi prezent la proces. Mi a mai zis ceva " dubios": că instanța nu ia transmis soției răspunsul meu la întâmpinare și că doar azi ia fost prezentată. Răspunsul l am formulat din luna octombrie. Să nu fi depus răspunsul și taxa de timbru sa fie pentru acest lucru?! Mulțumesc
Răspunde
 01-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ca sa ne lamurim.

1) Sotia e reclamanta, da? A depus o actiune.
2) In acest caz, dvs. depuneti "intampinare".
3) Apoi, sotia, daca mai are ceva de zis, face "raspuns la intampinarea" dvs.

Dvs. ce "raspuns la intampinare" ati facut in acest caz?

Singura explicatie este asa cum am zis prima data:
1) - sotia a depus actiunea
2) - dvs. ati depus intampinare , DAR ati dat-o si dvs. in judecata cerandu-i ceva prin "cerere reconventionala"

3) iar la aceasta cerere reconventionala (actiunea dvs. prin care formulati pretentii, nu doar simple aparari la actiunea sotiei) sotia a depus intampinare,

4) la care dvs. apoi ati depus "raspuns la intampinare"

Deci, aveti depusa o hartie la dosar intitulata CERERE RECONVENTIONALA? Sau RASPUNS LA INTAMPINARE?

Daca da, inseamna ca aveti pretentii independent de actiunea sotiei (adica ati dat-o si dvs. in judecata pe sotie) si ptr ca aveti pretentii, trebuie sa achitati taxa de timbru pentru ce solicitati.

Trebuie sa va lamuriti cate hartii s-au depus in dosar si daca pozitia dvs. in dosar este de "parat-reclamant" sau doar de "parat".

Iar taxa de timbru nu se achita ptr ca uitati sa depuneti o hartie. Taxa de timbru se achita in functie de tipul si valoarea cererii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2021
Vizitator
În dosar am calitatea de parat. In răspunsul dat acuzațiilor soție am scris faptul că soția a părăsit domiciliul de 15 ani pt că m a înșelat și am depus actele doveditoare că imobilul la care cere parte e bun propriu. Nu am dat o in judecată, nu am cerut pretenții de la ea. Menționez că imobilul din dosarul de divorț l am vândut de 5 ani.
Răspunde
 02-02-2021
Vizitator
Am depus răspuns la întâmpinare.
Răspunde
 02-02-2021
Vizitator
Avocata mi a spus că a făcut cerere reconvențională in care a enunțat că imobilul vândut de mine era bunul meu propriu , primit prin testament și pentru acest lucru trebuie sa plătesc taxa de timbru 3900 ron
Răspunde
 02-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nimic din ceea ce imi spuneti nu se leaga una de alta.
Doar avocata dvs. si bunul Dzeu stie ce a facut in dosar.
Mergeti la arhiva si faceti-va o copie dupa dosar si mergeti cu copia la un alt avocat sa i-l aratati. vazand toate hartiile va poate spune ce s-a intamplat.
Mai mult m-am cum sa va ajut ptr ca e clar ca dvs. stiti doar ceea ce vi s-a spus si ce ati inteles.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2021
Vizitator
Da. Aveți dreptate. Așa o să fac. Avocata insistă că așa e legea!! Trebuie sa plătesc taxa de timbru ca instanța sa verifice actele de proveniență a imobilului în cauză. Va mulțumesc!
Răspunde
 02-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Gigi1 a scris pe 02-02-2021:
Da. Aveți dreptate. Așa o să fac. Avocata insistă că așa e legea!! Trebuie sa plătesc taxa de timbru ca instanța sa verifice actele de proveniență a imobilului în cauză. Va mulțumesc!

Din moment ce ati formulat cerere reconventionala, trebuie achitata o taxa de timbru.

La finalizarea dosarului, veti solicita obligarea partii adverse la plata cheltuielilor de judecata, pentru a recupera costurile efectuate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721

Locație: Cluj si Prahova

Puncte: 1437

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.